Web Analytics

Nereguli în traficul din Argeș: Înmatriculare provizorie expirată, beat la volan, viteză excesivă

de | 15.02.2024 18:33 | Actualitate, Home

În ziua de 14 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 35 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe str. Nicolae Dobrin din municipiul Pitești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

De asemenea, tot în ziua de 14 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 49 de ani, din Săcele, județul Brașov, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Mihăești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 122 de km/h.

Ca urmare a abaterii, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă fără drept de circulație.

Citește și Șofer prins fără cardul tahograf, în Pitești. Cât e amenda

În ziua de 14 februarie a.c., în jurul orei 22:30, polițiștii Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat de 45 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism înmatriculat provizoriu, pe strada Egalității din municipiul Pitești, iar în urma verificărilor a rezultat că valabilitatea înmatriculării provizorii era expirată.

Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *