Web Analytics

Nemulțumirile cetățenilor din Pitești, semnalate în cadrul campaniei „Consilierul de pe strada ta”

de | 8.06.2018 13:42 | Actualitate

20180608 1237271În ultima vreme,  ALDE Pitești a demarat campania Consilierul de pe strada ta. Cu acest prilej, cetățenii din mai multe cartiere ale orașului Pitești și-au expus nemulțumirile. Săptămânal, consilierii locali au mers în zonele Prundu, Craiovei, Găvana și Centru. 
 
Consilierul local Ionuț Zidaru a vorbit, într-o conferință de presă ALDE Pitești, despre nemulțumirile cetățenilor și rolul administrației locale în soluționarea acestora:
„Cetățenii cer întotdeauna lucruri de bun simț pentru ca totul să se desfășoare din ce în ce mai bine în orașul Pitești. Întotdeauna vrem să fim aproape de cetățeni. Ceea ce urmărim prin această campanie este ca lucrurile să se dezvolte și orașul să fie mai bine organizat administrativ, să fie un oraș mai curat, un oraș în care cetățenii să capete încredere în administrația locală.”
 
Referitor la această campanie, președintele ALDE Pitești, Robert Tudorache, a spus în cadrul aceleiași conferințe:
„Organizăm și activități politice, dar și activități legate de administrație și am zis să arătăm că vrem să facem ceva nu doar când ne apropiem de campanii electorale, ci și atunci când lucrurile sunt calme și nimeni nu se gândește la alegeri. Cred că este un moment bun ca noi să pătrundem prin cartiere și să aflăm ce mai spun oamenii.”
 
Problema cea mai semnalată de cetățenii din Pitești este lipsa locurilor de parcare, dezbătută în aceeași conferință:
„Problema locurilor de parcare este una stringentă. Numai anul trecut au fost înmatriculate 30 000 de mașini, deci, trebuie să găsim soluții concrete. (…) Trebuie să câștigăm mai multe locuri de parcare pentru ca toată lumea să fie mulțumită. Noi ne-am gândit să facem parcări în stil evantai, adică să nu le mai punem spate-n spate. În felul acesta, mai câștigăm câteva locuri în plus. Sunt lucruri oneste, lucruri de bun simț, dar trebuie implicare. În primul rând, noi ca reprezentanți ai administrației locale trebuie să arătăm că ne pasă de oamenii care ne-au trimis acolo, care ne-au votat. Trebuie să fim transparenți, verticali, corecți”, adaugă consilierul local Ionuț Zidaru.
 
Printre problemele semnalate de cetățenii din zona Craiovei se numără deficiențele privind circulația și lipsa locurilor de parcare. Cetățenii au mai solicitat amenajarea unei treceri de pietoni, reamenajarea izvorului, amplasarea mai multor bănci și coșuri de baschet în parcul de lângă Platoul Insomnia (fostul Cinema Dacia) și prezența Poliției Locale în zonă. Administrația locală a dat curs acestor solicitări și a instalat deja niște coșuri de baschet.
 
Reabilitarea locurilor de joacă, recondiționarea băncilor din parcuri, amplasarea unor coșuri de gunoi, instalarea unor limitatoare de viteză, dar și toaletarea arborilor au reprezentat unele dintre problemele locuitorilor din cartierul Găvana II. Referitor la toaletarea arborilor, consilierul local Ionuț Zidaru ne asigură că există o hotărâre a Consiliului Județean, conform căreia, îngrijirea spațiului verde și, implicit, toaletarea arborilor este sarcina asociațiilor de locatari.
 
La acțiunea de consultare a cetățenilor și administratorilor de asociații de locatari din centrul orașului, acțiune la care a participat și vicepreședintele ALDE, deputatul Andrei Gerea, locuitorii au cerut, printre altele, igienizarea și ridicarea gunoiului de la blocul 89 prin serviciul de Salubrizare, montarea de pubele de gunoi în zona Clubului de pensionari de lângă CEZ și o mai mare implicare din partea Poliției Locale pentru asigurarea liniștii publice. 
 
„Trebuie ca poliția locală să își facă datoria, să fie alături de cetățeni și să se implice mai mult în asigurarea liniștii publice. Mămicile din zona Craiovei se plângeau că unii cetățeni umblă cu câini fără a avea botniță și acest lucru pune în pericol viața copiilor. Poliția locală trebuie să își facă datoria, să sancționeze pe cei care nu respectă legea”, a mai spus consilierul local Ionuț Zidaru.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii