Web Analytics
scris joi, 15.08.2013

Nemţoaica Tamara Raab a fost „zâna cea bună” pentru un tânăr bolnav de ciroză

# Tânărul, care a ajutat la refacerea adăpostului de câini Anima, trăiește cu o pensie de doar 280 de lei în condiții dure într-o garsonieră din Câmpulung. Nemţoaica Tamara Raab, cea care a adus la Câmpulung 40 de voluntari pentru a reface adăpostul de câini Anima, din Cartierul Grui, nu s-a rezumat numai la a ajuta animalele fără stăpân. Impresionată de povestea unui tânăr bolnav de ciroză, Tamara a făcut ceea ce puţini oameni ar face pentru semenii lor. Povestea tânărului am aflat-o cu destulă dificultate, chiar de la Tamara, care, plină de modestie, ne-a dezvăluit cum l-a cunoscut pe Claudiu Minea, de 38 de ani, şi ce a determinat-o să-l ajute. „Într-una din zile, când ne aflam la adăpost, am văzut la poartă un tânăr cu o pungă în mână, care ne-a întrebat dacă avem nevoie de ajutor.
L-am luat în curte şi a trecut la treabă. Era un tânăr foarte muncitor şi ascultător. Încet-încet am aflat şi viaţa lui şi că este bolnav de ciroză şi că pentru a putea trăi are nevoie de un transplant. Am aflat şi că a crescut la un orfelinat, şi trista poveste despre cum cei mai mari decât el l-au abuzat sexual. Dacă, la început, spunea că stă într-o locuinţă ANL, treptat am aflat că locuieşte într-o garsonieră dintr-un loc numit Şerpărie (n. red. zona fostelor blocuri ale defunctei uzine ARO). Că are o pensie de 280 de lei pe lună, din care plăteşte 100 de lei la chirie. Când am fost la el acasă m-am îngrozit şi am decis să-l ajut. Nu pot descrie ce sentiment m-a încercat în acel moment, când am văzut toaleta comună, că nu are curent şi nici gaze. Am decis să-l ajut şi nu regret pentru că bucuria din ochii lui, după ce a văzut ajutorul, a fost cea mai mare mulţumire a mea. Mai mult, nu el mi-a cerut ajutor, eu am decis să-l ajut!”, ne-a spus Tamara Raab.

Nemţoaica Tamara Raab  a fost „zâna cea bună” pentru un tânăr bolnav de ciroză

Cine mai urmează acest gest superb?

Aflând povestea tânărului, văzându-i condiţiile de trai, nemţoaica l-a luat pe Claudiu la cumpărături, rugându-l să pună în coş tot ceea ce-şi doreşte. Tânărul a primit din partea Tamarei nu numai strictul necesar, ci şi un aragaz, o butelie şi un pat nou, pe lângă lenjerii, oale şi tacâmuri, dar şi medicamentele pentru trei luni, mâncare şi îmbrăcăminte. Poate că și alți oameni de bine din Câmpulung, din Argeș și din țară vor urma gestul de nota 10 al nemțoaicei și îl vor ajuta pe Claudiu să învingă această teribilă boală.  
Ioana Ştefan

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...