Web Analytics

Negocieri tensionate la Micromotoare, sindicaliştii au obţinut o majorare salarială de 600 de lei brut

de | 20.09.2018 14:00 | Economie

În această perioadă, la Nidec Corporation România (IMEP Pitești) au loc negocierile pentru noul contract colectiv de muncă, negocieri care sunt destul de tensionate, după cum ne-a informat Florian Stănculescu, liderul Sindicatului Liber Independent „Solidaritatea”.

„Negocierile sunt în impas deocamdată, în condițiile în care noi am redus solicitările la minimum posibil și tot suntem refuzați. Mai exact, am solicitat o creștere salarială de 600 de lei brut, din care 450 de lei acordați efectiv la salariu, iar 150 de lei sub formă de bonus de calitate. Pe lângă acestea am mai solicitat 855 de lei brut primă de vacanță și implicarea administrației societății în rezolvarea problemei transportului angajaților din cartierele în care locuiesc către fabrică și retur, dat fiind că nu există nicio linie de transport public care să lege această zonă de cartierele Piteștiului. Mai puțin de atât nu putem accepta, mai ales că am renunțat la destul de multe alte solicitări cu care membrii noștri de sindicat ne-au mandatat să ne prezentăm la negocieri”, ne-a spus sindicalistul.

Stănculescu: „Fostul director Bădescu este cel mai înverșunat oponent al angajaților”

Liderul de sindicat a mai declarat pentru Jurnalul de Argeș că principalul factor de tensiune între conducerea fabricii și angajați este chiar fostul director general Gheorghe Bădescu, în prezent angajat ca și consultant manager. „Suntem mirați și șocați de atitudinea fostului director Bădescu, care nu numai că s-a aliat cu străinii și luptă împotriva angajaților pe care i-a condus și din a căror muncă și-a încasat salariul de director atâta timp, dar îi și influențează pe actualii conducători ai societății în a se poziționa împotriva propriilor angajați. Vreau să spun că domnul Bădescu este cel mai înverșunat oponent al nostru; când am discutat doar cu cei din conducere lucrurile au decurs omenește și ajunsesem aproape la o înțelegere, cum s-a implicat și domnul Bădescu în negocieri situația a devenit tensionată și lucrurile s-au blocat. În a doua parte a zilei de azi (n.r. luni, 17 septembrie) avem o nouă întâlnire cu președintele Consiliului de Administrație, Valter Taranzano, în urma căreia fie vom obține aceste solicitări minime la care am rămas, fie vom demara procedurile pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă. Vreau să mai precizez și că aceste solicitări ale noastre sunt pe deplin justificate, deoarece nivelul salarizării de la noi este sensibil mai mic decât salariul minim pe ramura industrială din care facem parte”, ne-a declarat Florian Stănculescu.
Nota redacției: După o ultimă rundă de negocieri dure în care reprezentanții patronatului au amenințat cu retragerea liniilor de producție și a investițiilor de la Pitești, iar sindicaliștii cu declanșarea conflictului colectiv de muncă, cei din urmă au avut câștig de cauză, obținând atât beneficiile salariale solicitate, cât și implicarea companiei în asigurarea transportului angajaților din localitățile învecinate și din cartierele Piteștiului până la fabrică și retur.
Florin Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii