Web Analytics

Negocieri pentru cumpărarea Vilei Florica

de | 28.09.2017 11:03 | Actualitate

VilaFlorica321După ce Comisia pentru Cultură din Camera Deputaţilor şi-a dat acordul pentru achiziţionarea Vilei Florica de către Ministerul Culturii, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Argeş, au fost demarate negocierile cu proprietarii imobilului.

Potrivit preşedintelui CJ Argeş, Dan Manu, negocierile cu proprietarii conacului Brătianu au început luni, 25 septembrie şi se încheie joi, 28 septembrie. „Ne-am bucurat că, iată, a dat Dumnezeu să treacă de comisie. De luni până joi vor fi negocieri la nivelul Ministerului Culturii cu proprietarii. Cel mai probabil pe la mijlocul săptămânii viitoare legea va fi dezbătută în Parlament. Contăm pe faptul că săptămâna viitoare legea va fi votată şi aşteptăm să fie publicată în Monitorul Oficial”, a declarat Dan Manu.

Tratativele pentru cumpărarea Vilei Florica durează de mai mulţi ani. Iniţial moştenitorii conacului ceruseră suma de 3.000.000 de euro. După ce Ministerul Culturii şi-a declinat dreptul de preemţiune către autoritatea locală, iar negocierile cu oficialii Consiliului Judeţean Argeş s-au blocat, în contextul în care instituţia nu a dorit să facă o ofertă mai mare de 1.000.000 – 1.500.000 de euro, moştenitorii Vilei Florica s-au adresat unei case de licitaţie pentru vânzarea pe piaţa liberă imobilului la un preţ de pornire de aproximativ 2.000.000 de euro. Acum, suma vehiculată pentru cumpărarea conacului este de 1,3 milioane euro, fără TVA.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii