Ne vom înmulţi ca iepurii

de | 16.12.2010 20:43 | Opinii

De data asta, este blondă. Blondă, tânără şi femeie. Ea, PUTEREA. Puterea statului, care ne stăpâneşte pe toţi. Pe toţi cei prezenţi şi viitori. Că este în stare puterea să hotărască şi soarta celor care se vor naşte de aici înainte. Sau să decidă să nu se mai nască.
Blondă, tânără, seducătoare şi cu gropiţe în obraz. Puterea. De fapt, una dintre frumoasele doamne alese anume să facă parte din putere într-o multiplă trinitate păstorită de zeul cel mare. De data asta, nici Roberta, nici Elena. Nu-i reţin numele. Dar nu are nicio importanţă. Din partea mea, poate să rămână anonimă până la sfârşitul veacurilor. Dar istoria catastrofelor nu o va putea ocoli.
Doamna doctor. Expertă în economie. Consultantul economic chiar al şefului de guvern. Vă daţi seama că nicio hotărâre a domnului Boc şi a guvernului în plan economic nu se ia fără propunerea, fundamentarea sau măcar avizul doamnei în cauză. Că niciun proiect de lege nu pleacă la parlament până când distinsa doamnă nu se pronunţă.
Premierul are la dispoziţie o sumă de miniştri care, la rândul lor, au câte o grămadă de consilieri, dar nu merge numai pe mâna lor. Vrea să judece totul şi cu mintea lui. Iar în mintea lui se află mintea domanei cum o cheamă… I-o fi mergând, nu i-o fi mergând şi la inimă, nu se ştie dacă omul are şi aşa ceva cu apetitele de rigoare. Dar în mod sigur s-a cuibărit în capul său precum Atena, zeiţa deşteaptă, în ţeasta lui Zeus. De unde emană idei ce ne fericesc poporul.
Doamna doctor în economie cu influenţă în guvern, recunoaşte că în ultima vreme se nasc prea puţini copii faţă de numărul cetăţenilor al căror nume este şters din evidenţa populaţiei. Dar asta s-ar datora faptului că prea sunt răsfăţate mămicile cu concedii şi ajutoare băneşti, că prea se trăieşte bine în familii. Şi a găsit rezolvarea: cu cât se reduc mai mult aceste facilităţi, cu atât mai mult va creşte sporul demografic. Şi cu gura ei, care nu mai miroase a flori, ne spune răspicat ca să nu rămânem proşti: „Cei mai mulţi copii se nasc în ţările sărace, iar în ţările bogate, cei mai mulţi copii se nasc în populaţiile sărace!”
Formidabil! A fost găsită soluţia! De acum în colo, tot cetăţeanul din România trebuie să înţeleagă ce pare de neînţeles, anume că tot ce se întâmplă cu ciuntirea veniturilor, aruncarea în şomaj, coplata la medic, lacăte puse pe spitale şi pe şcoli, câte doi bolnavi în pat şi fără medicamente, etc, etc, etc, are pe dedesubt un scop nobil, acela de creştere a populaţiei ţării. Cu cât mai săraci, cu atât mai prolifici. Ne vom înmulţi ca iepurii. Şi tot ca ei vom muri vânaţi.
(Prof. Marin Ioniţă)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Vizita ambasadorului Iordaniei la Primăria Municipiului Pitești
Vizita ambasadorului Iordaniei la Primăria Municipiului Pitești

Excelența Sa Sofian Qudah, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Hașemit al Iordaniei în România, a efectuat o vizită la Primăria Pitești, în data de 24 mai 2022, având o întâlnire de lucru cu primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea....

Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri
Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant delict şi două percheziţii domiciliare, la locuințele a două...


Loading RSS Feed