Web Analytics

Ne mutăm online? Ce industrii se mută online în România?

de | 12.12.2022 09:28 | Actualitate, Economie, Home

După cum am văzut recent, multe companii din diferite industrii au decis să-și reia abordarea de afaceri și să urmeze tendințele de transformare digitală în 2022.

Noile tendințe în transformarea digitală includ mutarea în spațiul online și în ceea ce privește angajații munca hibridă sau remote. Pandemia de Covid-19 ne-a obligat să oprim interacțiunile directe și să facem totul online. Află în acest articol ce industrii se mută în online și care a fost productivitatea angajaților care au lucrat online.

Citește și: UE: Măsuri menite să dezvolte uniunea piețelor de capital 

Transformarea digitală folosește tehnologia digitală pentru a construi noi procese de afaceri, cultură și experiențe pentru consumatori. Modul în care o industrie adoptă noile tehnologii va fi foarte diferit față de cealaltă. Iată câteva industrii care se mută online:

Banca și Finanțe

Și băncile s-au digitalizat, ba chiar, există multe „bănci virtuale” care operează doar pe internet. Fiecare bancă importantă permite acum clienților să-și acceseze contul de oriunde și să efectueze tranzacții bancare folosind computerul sau mobilul.

Săli de sport și centre de fitness online

Sălile de sport și centrele de fitness urmează și ele acest trend al digitalizării și au creat site-uri unde  încarcă antrenamente virtuale pe care oamenii le pot accesa tot pe baza unui abonament. Aceste antrenamente sunt adaptate pentru a putea fi efectuate de acasă.

Farmacie/Sănătate

Principala prioritatea în această perioadă este aceea de a fi sănătos. Din acest motiv multe farmacii au trecut în mediul online. Nu mai trebuie să aștepți la cozile de la farmacie, acum medicamentele vor fi livrate direct la tine acasă.

Educație

Educația s-a mutat și ea în mediul online, iar transformarea digitală este importantă în educație. Profesorii, educatorii și învățătorii au fost nevoiți să renunțe la predarea tradițională și să folosească instrumente și metode digitale. Pentru a putea duce la  capăt procesul de învățare și notare s-au folosit diferite aplicații.

Cazinouri

Și industria jocurilor de noroc a trebuit să se digitalizeze pentru a putea să-și desfășoare în continuare activitatea. Multe companii de jocuri și-au deschis site-uri de cazino onlineși aplicații mobile. Una dintre cea mai cunoscută companie de jocuri online care poate fi accesată de oriunde te afli este888 casino.

Productivitatea angajaților online

Această trecere în online a diferitelor industrii a avut un impact și asupra angajaților. Aceștia au fost obligați să lucreze remote sau în regim hibrid. Pentru a vedea dacă a existat vreo diferență în productivitatea angajaților, dar și alte aspecte în ceea ce privește firmele din România, o echipă din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Camerei de Comerț și Industrie Iași și BDO România  au derulat un studiu în rândul companiilor românești în 2021.

În urma studiului s-a constatat că 51% dintre companii afirmă că productivitatea angajaților care au lucrat online, de acasă, a fost similară cu cea a unui angajat de la sediu, 21% afirmă că a fost mai mică, iar 16% dintre companii afirmă că productivitatea online a fost mult mai mică.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole