Web Analytics
scris sâmbătă, 14.01.2023

NATO aduce avioane în România pentru supravegherea rușilor

NATO va aduce avioane din Germania în România, pentru a observa mai îndeaproape războiul din Ucraina. Aeronavele ar urma să ajungă marți la București. 180 de militari NATO vor fi aduși la baza din Otopeni.

NATO aduce avioane în România pentru supravegherea rușilor

Citește și: Bebelușul unei femei din Argeș, transportat la spital după ce căruciorul a fost izbit de o mașină, în Bistrița 

Avioanele de supraveghere AWACS (Airborne Warning and Control System) vor sosi marțea viitoare la București „pentru a sprijini prezența consolidată a alianței în regiune și pentru a monitoriza activitatea militară a Rusiei”, a precizat NATO într-o declarație de vineri.

Citește și: Doliu la Liceul economic “Maria Teiuleanu” din Pitești. S-a stins din viață directoarea Ligia Mihalache

Avioanele AWACS, care au baza în apropiere de Aachen, în vestul Germaniei, vor fi staționate la baza Forțelor Aeriene Române de la Otopeni, lângă București, la aproximativ 200 de kilometri de granița estică a țării UE și NATO cu Ucraina, și vor rămâne acolo timp de mai multe săptămâni.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...