Web Analytics

Naţionala de handbal tineret a României se luptă la Piteşti pentru calificarea la Campionatul Mondial

de | 5.01.2017 09:52 | Sport

Între 6 şi 8 ianuarie, la Sala Sporturilor din Piteşti are loc turneul de calificare pentru Campionatul Mondial de handbal tineret masculin, ce se va desfăşura în iulie în Algeria. Tricolorii vor juca într-o grupă dificilă cu Danemarca (6 ianuarie), Suedia (7 ianuarie) şi Bulgaria (8 ianuarie), din care se califică doar primul loc. Toate meciurile încep de la ora 16.

La conferinţa de presă organizată înainte de turneu au fost prezenţi antrenorul federal Sorin Toacsen, antrenorul echipei naţionale de tineret (sub 21 de ani)- Ovidiu Mihăilă şi unul dintre cei mai buni jucători ai echipei-Bogdan Mănescu. „Grupa din care facem parte este cea mai grea. Cred că va fi un mic atu faptul că organizăm grupa de calificare. Danemarca este de departe cel mai dificil adversar”, a declarat antrenorul Ovidiu Mihăilă.

România are la dispoziţie numai doi handbalişti care evoluează constant la nivelul Ligii Naţionale. 12 din cei 18 handbalişti convocaţi sunt componenţi ai formaţiilor din liga secundă. Danemarca și Suedia se bazează în schimb pe câțiva jucători cu experiență la nivelul Ligii Campionilor.

Tricolorii antrenați de Ovidiu Mihăilă, cel care califica România în 2015 după o pauză de un deceniu la un Mondial de tineret (locul 8 în Brazilia), speră să încurce și de această dată calculele hârtiei și să depășească reprezentativele scandinave, mult mai bine cotate.

Biletele costă doar 5 lei/zi (abonamentul pentu tot turneul costă 12 lei), se pot achiziționa online pe eventim.ro și, în ziua partidelor, de la casele de bilete de la Sala Trivale din Pitești.

D.G.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii