Web Analytics

Muzeul torturii de la Mioveni

de | 10.01.2024 14:05 | Actualitate, Home, Opinii

Cel mai „torturat” încarcerat de la facultatea de prizonieri politici de la Mioveni a fost eliberat din penitenciar înainte de revelion. Că așa am citit undeva, că Ion Georgescu a fost atât de torturat (fără ghilimele), încât a trebuit să doarmă cu fesul pe cap din cauza frigului. Păi, așa dorm mii de bătrâni cu pensii mizere din Mioveni și nu sunt la bulău! În fine, primarul „am dat, nu am luat” a fost eliberat. Și nu arăta deloc a om torturat. Cel puțin după vioiciunea cu care dădea declarații presei la poarta penitenciarului și împărțea mulțumiri în văzduh susținătorilor. Slavă Domnului, Slavă Ukrainei, Slavă primăriței Liuba din Măgdăcești și slavă celorlalți deținuți politici, gen Tudor Pendiuc și Mircea Drăghici, care au rămas să doarmă cu fesul pe cap în paturile suprapuse ale torturii de bulău de la Mioveni.

Cu fes sau fără fes, alegerile din toamnă vor da ceva bătăi de cap PSD-ului, la Mioveni. Care păstrează prima șansă la primărie, dar nu știe cu ce pălărie. Pe Georgescu l-au dat afară din partid chiar înainte să-l rețină DNA (un exemplu de „bune practici” care îi face invidioși până și pe tefeliști), așa că trebuie să identifice un alt candidat. Viceprimarul cu caș la gură Ciprian Țurlea e o variantă, la fel și experimentatul Nicolae Tudose de la Servicii Edilitare. Cu oricare dintre cei doi, în mod cert, s-ar câștiga primăria. Problema e că amândoi au fost colaboratori foarte apropiați ai lui Ion Georgescu și pot fi scoși în decor chiar în timpul campaniei electorale. Cum? Prin diverse manopere anticorupție, cu impuls politic sau nu, dar ambalate sub forma unor acuzații blitzkrieg de abuz în serviciu sau de complicitate la abuz în serviciu.

Prin urmare, PSD Argeș ar putea rămâne fără candidat chiar în timpul campaniei, fără posibilitatea de a mai înscrie altul în cursă în timp util. Așa că cel mai indicat ar fi un candidat care să nu fi lucrat la primărie sau la o entitate din subordinea ei, dar care să aibă totuși legătură cu Mioveniul, plus ceva notorietate. O variantă vehiculată ar fi deputatul Nicolae Pavelescu, fost lider de sindicat la Dacia, însă foarte mulți o tratează ca pe o glumă bună. Altă pistă ar fi subprefectul Bogdan Minciunescu. E tânăr, a lucrat la Dacia, locuiește la Mioveni și, cel mai important, n-a lucrat la primărie ca să-i găsească cineva semnătura pe vreo hârtie. Ar mai fi și alte soluții, inclusiv feminine, de profesoare cu o bună reputație în Mioveni. Mai rămâne doar ca PSD să meargă mai mult la biserică (nu că n-ar merge, dar probabil nu o face suficient!) ca să găsească ce-i trebuie. Asta în cazul în care nu candidează chiar primarul Georgescu. Desigur, dacă îl lasă DNA. Cu Ion Georgescu candidat, independent sau din partea altui partid, că ar fi chiar culmea ca PSD să-l reprimească după ce l-a scuipat ca pe o măsea stricată, toate calculele politice ar fi date peste cap. E greu și cu „torturații” ăștia! Dacă sunt lăsați să candideze, primii pe care îi torturează sunt foștii colegi de partid.
Cum să închei acest editorial? Poate așa: știam că există un muzeu al torturii în Cetatea Sighișoarei. Acum avem unul și în Mioveni, care, prin analogie, devine cetate. Cumpărați-vă fesuri, ca să nu rebegiți de frig la alegeri!

Citește și Suspiciuni de corupţie pe axa Ion Georgescu-Republica Moldova. Primăria Mioveni a finanţat grădiniţa din Măgdăceşti, construită pe un teren cumpărat la suprapreţ de la soţul primăriţei Liuba Cojocaru

Citește și Exclusiv. Poze cu vila primarului din Mioveni, pe care DNA a pus sechestru

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *