Web Analytics
scris duminică, 25.12.2022

Muzeul Goleşti îşi redeschide porţile pe 27 decembrie

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti îşi redeschide porţile „pentru dragii vizitatori pe data de 27 decembrie 2022” – după cum a anunţat pe Facebook managerul acestei instituţii, Iustin Dejanu.

Muzeul Goleşti îşi redeschide porţile pe 27 decembrie

Citeşte şi: Cu capra… agresivă prin centrul Piteştiului


Cei care se află în vacanţă în perioada dintre Crăciun şi Anul Nou sunt, invitaţi aşadar, să-şi petreacă o oră-două din timpul lor liber la acest impresionant şi inedit muzeu.

Mai ales că, recent, aici au fost inaugurate – cum vă spuneam – două noi gospodării tradiționale, strămutate la Muzeul Golești, care au intrat astfel în circuitul de vizitare. Este vorba despre băcănia veche de la Paloș și casa dr Cocea, de unde a plecat primul român care a pus piciorul în Groenlanda.

De asemenea, tot aici a fost vernisată de curând și expoziția destinată medicinei străvechi și bolnițelor, ce poate fi vizitată zilnic. De asemenea, merită văzută impresionanta expoziţie „Miniaturi de Manuscris – Naşterea Domnului Iisus Hristos „. Miniaturile au fost realizate de studenţii Facultăţii de Artă Sacră ai Universităţii Piteşti.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *