Web Analytics

Muzeul Automobilului Românesc, la Mioveni: „Probabil că va fi gata în 2021”

de | 9.01.2020 13:18 | Economie, Politica si Administratie

# „Înțelegerea este că primăria face construcția și uzina Dacia aduce exponatele”, adaugă edilul Ion Georgescu

De câțiva ani se vorbește despre construirea unui muzeu al automobilului românesc în Mioveni. Primul și singurul muzeu al Daciei din țara noastră se află în Satu Mare, inaugurat în 2016. De curând, subiectul a fost readus în atenția opiniei publice. Primarul orașului Mioveni ne-a declarat că se lucrează la tema de proiectare a construcției și că locul vizat este actuala curte a CKD-ului (Centrului de Export Logan) din apropierea uzinei Dacia, „Probabil că va fi gata în 2021-2022. Deocamdată, suntem în tratative cu uzina pe acest proiect, care a fost abandonat. A fost lăsat în stand-by pentru că nu ne-am înțeles asupra locației”, a mai spus primarul Ion Georgescu.

„Vom exploata în comun muzeul. Lansările de mașini se vor face aici”

Primăria Mioveni e cea care va construi viitorul muzeu, în timp ce Uzina Dacia va veni cu maşinile produse aici, din toată gama, începând din 1968 şi până în prezent.
„Înțelegerea este că Primăria Mioveni face construcția și uzina Dacia aduce exponatele. Noi îl vom exploata în comun, iar lansările de mașini se vor face la Mioveni, pentru că vom avea și masă rotativă cu tot ce e necesar. Suntem în faza de discuție, le scriem pe hârtie, împreună vom da o temă de proiectare. Sperăm să nu fie contestații și probabil că în acest an vom avea proiectul pentru ca execuția să se facă în 2021”.
Având în vedere că proiectul nu este gata, nu se cunoaște încă aspectul clădirii sau valoarea investiției. Întrebat care vor fi sursele de finanțare pentru realizarea muzeului de mașini, primarul Ion Georgescu a spus: „Dacă la vremea respectivă, când vom avea proiectul, se poate și din alte surse de finanțare, ar fi bine, dacă nu, vom căuta soluții din surse proprii de finanțare”.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole