Web Analytics

Muscelenii geniali de la Oxford sunt în izolare acasă, la Câmpulung

de | 9.04.2020 13:24 | Actualitate

# Costin Oncescu s-a întors acum trei saptămâni, iar Andreea, sora lui, cu câteva zile mai târziu

Andreea şi Costin Oncescu, fraţii cu minţi strălucite din Câmpulung Muscel şi care sunt studenţi la Oxford, sunt de mai multe zile în izolare la domiciliu acasă, în orașul natal. Costin s-a întors în România acum trei săptămâni, iar sora sa a venit puţin mai târziu. Andreea este doctorand la Oxford, iar Costin este în anul II la Informatică la aceeaşi universitate de top mondial.

„Trimestrul următor de la Oxford o să-l fac de acasă, de la Câmpulung”

Costin Oncescu a vorbit pentru Jurnalul de Argeş despre situaţia actuală de la Oxford şi despre ce va face mai departe. „De 3 săptămâni sunt în România, așa că nu am apucat ca studiile mele să fie prea afectate. Vacanța durează undeva la cinci săptămâni jumătate și la momentul curent este puțin în ceață ce se va întâmpla cu examenele. Dar ni s-a comunicat faptul că vom avea toate cursurile, tutorialele și laboratoarele online, așa că practic trimestrul următor o să-l fac de acasă. La facultate aveam acum o săptămâna și ceva 7 cazuri (dintre membrii universității) și de atunci nu s-a mai raportat nimic. Fiind vacanță, majoritatea lumii s-a dus acasă”, spune Costin.
Studentul eminent din Câmpulung ne-a mai declarat că, atunci când s-a întors de la Oxford, a stat 15 zile în izolare faţă de restul familiei, deşi nu era obligat de lege în acest sens în acea perioadă.

„Sora mea stă izolată în apartamentul bunicului”

Acum sora sa este în izolare, în apartamentul bunicului. „Sora mea stă separat momentan, izolată în apartamentul bunicului. Iar bunicul s-a mutat la noi. Practic, nici eu nu ies din casă nici acum, decât odată la câteva zile în grădina casei, deci cred că se poate spune că sunt şi acum în izolare”, precizează Costin Oncescu.

Andreea Oncescu (23 de ani) a urmat cursurile Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti înainte de a ajunge la Oxford. Iar rezultatele ei au fost mereu la vârf. La Olimpiada naţională de Fizică a luat locul al doilea în 2011 şi medalia de argint şi menţiune în 2015. Andreea a fost premiată de trei ori consecutiv la Olimpiada naţională de Astronomie şi Astrofizică: argint în 2014 şi bronz în 2013 şi 2015. În 2014 a mai obţinut un rezultat de invidiat la un mare concurs internaţional: medalie de argint la concursul pe echipe Princeton University Physics Competition.
La Oxford, Andreea a obţinut mai multe premii şi burse importante pe Inginerie.

Absolvent al Colegiului Naţional „Dinicu Golescu“ din Câmpulung Muscel, Costin Oncescu (20 ani) a câştigat de două ori medalia de bronz şi o dată argintul la Olimpiada Internaţională de Informatică. În 2016 a obţinut aurul la Olimpiada Naţională de Informatică şi la Balcaniada de Informatică seniori (după ce, în perioada 2012-2014, câştigase de trei ori consecutiv medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru juniori), la care se adaugă medalia de aur la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară „Tuymaada“.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii