Web Analytics

Musceleanul care a traversat Atlanticul va înfrunta duritatea Patagoniei

de | 26.07.2018 14:10 | Actualitate

La începutul acestui an, prima echipă din Europa de Est care a traversat Oceanul Atlantic vâslind, în cadrul celei mai grele curse de canotaj din lume, Talisker Whisky Atlantic Challenge, a fost cea formată din patru români. Printre ei s-a aflat şi un muscelean, fizioterapeutul Ionuţ Olteanu, originar din Davideşti, cel care, la final de competiţie, s-a decis să-şi ceară iubita în căsătorie.

Şi nu a trecut decât o jumătate de an până ce a apărut o nouă provocare. La final de toamnă, Ionuţ va pleca în sudul Americii de Sud pentru a participa la Patagonian Expedition Race, cea mai dură cursă de anduranţă pe uscat. El face parte dintr-o echipă formată din patru membri şi denumită Climbing The World. Alături de el se va afla Vasile Oşean, cel care a condus expediţia din Atlantic, şi doi noi parteneri de aventură, Monica Mânicuţă şi Alex Diaconu.
Dacă la cursa peste Ocean scopul a constat şi în strângerea de fonduri pentru constituirea la Adunaţii Copăceni a unui centru destinat copiilor cu boli grave, expediţia din Patagonia, din noiembrie, va fi una şi de susţinere a funcţionării stabilimentului medical în care sunt îngrijiţi copiii cu dizabilităţi permanente sau în stadiu final.
C.I.B.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii