Web Analytics

Un muscelean stabilit în Anglia se plimbă cu Dacia Duster fabricată la ARO

de | 8.08.2019 13:28 | Actualitate

Lucian Popescu este un tânăr originar din Muscel care lucrează în Marea Britanie, acolo unde este stabilit. Însă nu rezistă să nu revină pe meleagurile natale, acolo unde, în ultimul timp, se plimbă cu o maşină fabricată pe vremuri la ARO şi exportată în Regat.
A găsit automobilul pe internet, unde era licitat, deşi era extrem de degradat. „Am cumpărat-o şi nici nu mi-a venit să cred cum arăta. Practic era distrusă”, povesteşte Lucian. „E un model ARO 10.1 vândut, pe vremuri, de ARO în Marea Britanie sub denumirea de Dacia Duster Roaster”. Un an şi ceva i-a luat să refacă maşina, probleme fiind cu timpul aflat la dispoziţie, dar şi cu găsirea pieselor. „Cine le ştie valoarea îţi cere mult, cine nu le are într-o stare mai rea”, spune tânărul despre aventura refacerii automobilului. A reuşit însă, maşina arată ca nou-nouţă, iar acum vrea să mai cumpere una pe care să o recondiţioneze. Un alt model, un ARO 244 mai nou, ca să fie gama completă.
Modelul ARO 10 a fost exportat în Marea Britanie începând cu mijlocul anilor ´80 ai secolului trecut şi până imediat după Revoluţie. Nu au fost multe exemplare trimise peste Canalul Mânecii, iar englezii au inclus ARO Dacia Duster în rândul celor mai proaste maşini făcute vreodată.
Cătălin Ion Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii