Web Analytics

A murit generalul Valeriu Nicuţ. Era originar din Domneşti şi cumnatul lui Gabriel Oprea

de | 6.12.2018 16:22 | Actualitate

S-a stins din viaţă general Valeriu Nicuţ, unul dintre cei mai apreciaţi profesionişti din Armata Română. Născut pe 17 noiembrie 1955 la Domneşti, în Argeş, general-locotenentul Valeriu Nicuţ a avut mai multe funcţii importante în cariera sa: secretar de stat în MapN, locţiitor al Şefului Statului Major General pentru operaţii şi instrucţie, precum director adjunct pentru conducere operaţională în Statul Major General. Între iunie 2001 şi martie 2004, a deţinut o funcţie importantă în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, fiind şeful secţiei Parteneriat din Divizia Cooperare şi Securitate Regională din cadrul Statului Major Militar Internaţional la Cartierul General al NATO de la Bruxelles.

Valeriu Nicuț era şi cumnatul lui Gabriel Oprea, care a postat un mesaj special de condoleanţe: „Profesionalismul, expertiza și prestigiul său militar mi-au fost sprijin real în activitatea de ministru al apărării naționale și apoi de vicepremier pentru securitate națională. Un exemplu de patriotism, un profesionist excepțional, un brav militar, Valeriu Nicuț și-a dedicat întrega viață Armatei și Țării. Cei care au avut bucuria să-l cunoască, l-au apreciat, l-au respectat și l-au iubit. Este o mare pierdere pentru Armata Română, pentru sistemul de securitate și pentru România. Este o mare pierdere pentru UNPR. Durerea provocată familiei de moartea sa este nemărginită. Eu am pierdut un prieten de o viață.

Vali a fost un optimist incurabil, un suflet cald, un om luminos și bun, care a iubit viața, a iubit oamenii. A trăit demn și demn a plecat dintre noi. Și-a dorit să fie în viață în ziua în care România a sărbătorit Centenarul Marii Uniri și Dumnezeu i-a îngăduit să fie. S-a stins noaptea trecută, împăcat. Nu-l vom uita niciodată! Mereu va fi în inimile și în rugăciunile noastre! Drum lin spre lumina, bunul meu prieten!”

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii