Web Analytics

Muntenia Hospital a lansat departamentul de ozonoterapie, în colaborare cu medicul italian Vincenzo Simonetti

de | 11.02.2015 19:39 | Politica si Administratie

Pe 4 februarie, Vincenzo Simonetti, un medic italian cu renume european în domeniul ozonoterapiei, a început colaborarea cu Muntenia Hospital, cel mai mare spital privat din Argeș. Pentru a marca debutul acestui parteneriat, dr. Vincenzo Simonetti a susținut o conferință pe tema „Actualități în ozonoterapie”.
 
Prestigiosul medic italian a vorbit participanților la întâlnire despre această metodă terapeutică complementară, despre afecțiunile în care este indicat tratamentul cu ozon, dar și despre efectele benefice pe care îl are acesta asupra pacienților.
„Ca urmare a beneficiilor directe pe care le are ozonoterapia în diferite tratamente convenționale, dar și din dorința de a inova și preîntâmpina nevoile pacienților noștri, am decis ca, din ianuarie, să oferim acest serviciu medical și la Muntenia Hospital. În acest sens, am pregătit un departament special, format dintr-o echipă de medici dedicați, care îl are în frunte pe  dr. Vincenzo Simonetti, medic recunoscut în ozonoterapia europeană, ce activează în Torino (Italia)”, a declarat dr. Flavius Băjan, directorul medical al Muntenia Hospital.
Astfel, medicul italian se va alătura specialiștilor de la cel mai mare spital privat din Argeș, pentru a-și oferi expertiza în domeniu și pentru a consulta și trata pacienții piteșteni, dar și pe cei veniți la Muntenia Hospital din alte zone ale țării. Acesta a oferit deja primele consultații la spital, ele urmând să se desfășoare pe întreg parcursul acestei săptămâni. De asemenea, joi, 5 februarie, dr. Simonetti va împărtăși experiența sa în ozonoterapie medicilor neurologi de la Spitalul Județean Argeș.

„Sper ca acest tratament revoluționar pe bază de ozon să ajungă la cât mai multe persoane și să ajute în tratatea cât mai multor afecțiuni”

„Este o plăcere să împărtășesc experiența mea atât medicilor de la Muntenia Hospital, cât și pacienților spitalului și îmi doresc să avem o colaborare strânsă pentru viitor. Sper ca acest tratament revoluționar pe bază de ozon să ajungă la cât mai multe persoane și să ajute în tratatea cât mai multor afecțiuni”, a arătat dr. Vincenzo Simonetti.
Terapiile cu ozon sunt indicate în tratamente ale diabetului zaharat, în boli inflamatorii cronice, afecțiuni virale, ca terapie complementară în afecțiunile oncologice, dar și în bolile autoimune (cu predilecție în scleroza multiplă).
Totodată, aplicarea locală a ozonului, prin injecții, este utilă în afecțiunile articulare de tip reumatic și degenerativ, în patologia articulară și musculară post-traumatică, dar și în medicina estetică. M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii