Web Analytics

Municipiul Câmpulung are de recuperat peste 200 de mii de lei de la funcţionari publici

de | 29.12.2021 13:07 | Actualitate, Culise, Dezvăluiri, Economie, Politica si Administratie

Unul dintre controalele efectuate de Curtea de Conturi la unitatea administrativ-teritorială Câmpulung a evidențiat efectuarea de plăți nelegale către angajați din administrație. La mijloc a fost și posibilitatea ca aceștia să primească un spor la salariu prin implicarea în derularea unui proiect pe bani europeni, un proiect obișnuit la Câmpulung, adică fără legătură cu dezvoltarea municipiului, ci doar cu derularea de cursuri și oferirea de mese calde.

Citește și Aparat modern la TBC Câmpulung

Secretarul Primăriei, directorul economic și directorul de la Asistență Socială sunt în cauză. Pentru Ramona Simion și Violeta Iarca (foto) suma a fost de circa 136 de mii de lei, iar pentru Cătălin Bădița, de peste 70 de mii de lei. Cu ce au încasat de pe urma proiectului, cu ce au mai luat ca indemnizație de hrană și vouchere de vacanță, cei trei au ajuns să câștige peste șefii de atunci ai Primăriei, Liviu Țâroiu și Mărgărin Blidaru. Și asta pentru că verificarea conturilor a vizat perioada anilor 2018-2019.

Administrația locală a contestat în instanță rezultatul controlului, cerând anularea actului emis de Curtea de Conturi. Procesul a pornit cu Țâroiu ca reprezentant al Câmpulungului și a fost pierdut în primă fază, apoi, la recurs, Elena Lasconi a fost vârf de lance, dar consecința a fost aceeași. Astfel, Primăria trebuie să recupereze peste 200 de mii de lei de la cei trei funcționari.
(ELECTRO-CUTARE)

Citește și Rapsodul Iana, şeful culturii la Câmpulung

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii