Web Analytics

Municipiul Câmpulung a găzduit Campionatul Național de Bob

de | 28.09.2022 18:34 | Actualitate, Home, Sport

Zilele trecute, municipiul Câmpulung a găzduit Campionatul Național de Bob, Monobob și Skeleton, competiție organizată de CS Muscel sub egida Federației Române de Bob și Sanie. Evenimentul a fost susținut și de Consiliul Județean Argeș cu suma de 25.000 de lei.

Sportivii musceleni au obținut victorii pe linie, demonstrând că, în continuare, clubul muscelean își menține standardele înalte și țintește noi medalii la competițiile internaționale la care sportivii argeșeni vor participa. Prima competiție internațională va fi, în iarnă, Cupa Europei, în Norvegia.

De altfel, CS Muscel oferă cea mai numeroasă participare, prin sportivi deja consacrați atât la seniori, cât și la juniori, acolo unde sunt câștigătorii a numeroase competiții internaționale. Și, evident, să nu uităm că Iulian Păcioianu este antrenorul lotului olimpic de bob.

Iulian Păcioianu, antrenor CS Muscel și al lotului olimpic de bob: Avem vreme frumoasă și o participare numeroasă. Sportivii de la CS Muscel s-au comportat foarte bine. Campionatul Național definitivează loturile naționale și fiecare sportiv vrea să își etaleze toate calitățile. Există un singur campionat de starturi, cel de aici și unul singur de pistă pe care îl organizăm în Austria. Până acum am avut rezultate foarte bune.

Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș: Câmpulungul a găzduit campionatul național de Bob, Monobob și Skeleton. A fost o competiție reușită. Așa cum am promis încă de la participarea la Olimpiada de iarnă, Consiliul Județean Argeș vine în sprijinul Federației române de bob și sanie și de Clubul Sportiv Muscelul din Câmpulung. Am sprijinit această competiție cu suma de 25.000 de lei. Este un început de colaborare, așa cum am anunțat și atunci când la Muzeul Sportului am înființat un stand dedicat Bobului. Felicit CS Muscelul pentru organizare, dar și pentru rezultatele obținute, pentru că să nu uităm că în continuare la lotul olimpic sunt cei mai mulți sportivi argeșeni de la acest club, dar și antrenorul federal, Iulian Păcioianu. Susținem în continuare activitatea Federației Române de Bob și Sanie și activitatea sportivilor argeșeni.

Citește și Pitești: Participare a municipalității la ședința Comitetului de Bazin de la nivelul ABA Apele Române Argeș-Vedea

Mihai Cristian Tentea, component CS Muscel și al lotului olimpic de bob: Am avut o pregătire bună anul acesta. Am reușit să ne doborâm recordurile la start, deci suntem într-un continuu progres. Ne dorim ca pe mai departe să avem performanțe cât mai bune și pe gheață. Următoarea competiție internațională va fi Cupa Europei din Norvegia, unde avem patru competiții și ne dorim medalii la fiecare dintre ele.

Mihai Păcioianu, component CS Muscel și al lotului olimpic de bob: Am început pregătirea din luna aprilie și este o primă competiție importantă și un prim pas înaintea sezonului competițional de iarnă. Acestea rezultate dau dovada muncii noastre și se pare că suntem pe drumul cel bun.

Nicolae Ciprian Daroczi, component CS Muscel și al lotului olimpic de bob: Acest loc 1 reprezintă o vară reușită ca și pregătire. Urmează sezonul competițional de gheață, unde avem ca obiective Campionatele Europene și Mondiale de Seniori și Campionatele Europene și Mondiale de Juniori.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *