Web Analytics

Multe școli din Argeș nu au cabinete medicale

de | 19.09.2023 10:34 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

În prima săptămână de controale în unitățile de învățământ, inspectorii DSP Argeș au verificat 10 școli, 16 grădinițe cu program normal și 11 cu program prelungit, 3 creșe și două unități afterschool din județ și au găsit deja neconformități.

„Un lucru extrem de îngrijorător este faptul că multe unități nu asigură asistență medicală, nu au cabinete medicale. Este un lucru constatat de DSP la patru școli și o grădiniță.

O grădiniță cu program normal, care funcționează de la începutul acestui an școlar, nu are autorizație sanitară de funcționare. S-a impus depunerea, de urgență, a documentației pentru obținerea autorizației.
În Mihăești, una dintre școli are doar două toalete pentru 24 de preșcolari și 49 de elevi, iar o alta are grupuri sanitare corespunzătoare, în curte. Inspectorii DSP au impus amenajarea de grupuri sanitare cu suficiente toalete în toate corpurile de clădire în care se desfășoară procesul instructiv-educativ.

Citește și Comisia Prefecturii va face controale în școlile și creșele din Argeș

La Coșești, Școala primară Jupânești are un corp de clădire cu două săli de clasă care sunt vechi și au apărut fisuri în finisajele interioare. La școala din Râncăciov( comuna Călinești), în unele săli de clasă, parchetul are un grad ridicat de uzură și s-a dat un termen pentru a fi înlocuit”, a transmis Radu Perianu, prefectul județului Argeș.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *