Web Analytics

Mult zgomot pentru nimic: (ne)cazul Apostoliceanu

de | 18.06.2020 13:29 | Opinii

Drumul defectorului e apăsător și presărat cu mult întuneric. Cam asta va fi de acum încolo traiectoria, pavată cu foarte multe umbre, a viceprimarului PSD-ist Sorin Apostoliceanu. Microbul neîncrederii celorlalți îl va urmări toată viața. Liberalii, cărora s-a predat fără condiții și la nervi, îl vor considera întotdeauna un PSD-ist în care e recomandabil să nu ai încredere deplină. Iar PSD-iștii, chiar și dacă Apostoliceanu e legendat de vreun șef al lor, ca să folosesc un termen din spionaj, îl vor privi ca pe un trădător. Va fi întotdeauna între vagoane, nu-și va găsi locul în nicio echipă, decât cel mult pe scara trenului. Comic e că, deși Apostoliceanu s-a cam sinucis politic și administrativ, Covid-ul îndoielii face deja ravagii între liderii celor două partide care și-l dispută. Între Miuțescu și Gentea și viceversa. Nimeni nu mai vede esențialul, și anume că nu partidul – PSD sau PNL- are nevoie ca de aer de Apostoliceanu, ci personajul are nevoie de un partid din partea căruia să candideze, ca să nu rămână pe drumuri. Ca să folosesc o comparație pandemică, viceprimarul e acum, după ce s-a devoalat ca defector, la terapie intensivă și are nevoie urgentă de un ventilator ca să respire. La PNL, Adrian Miuțescu e în vrie după sondajul fiasco în care hamsterii din competiția internă și-au rupt gâtul și crede că l-a apucat pe Dumnezeul popularității și succesului de picior, care i l-a trimis pe Apostoliceanu drept candidat la Primăria Pitești.
De cealaltă parte, Cristian Gentea, liderul PSD Pitești și omul nr. 2 în organizația județeană, o ia personal și lipsit de umor. Crede că se va prăvăli cerul pe el de rușine că l-a trădat Apostoliceanu, asta după ce l-a plivit, cultivat și chiar îmbrăcat. Cu funcții, să nu se creadă altceva. Acum, asta e viața, se mai întâmplă divorțuri sau accidente. Te ridici și mergi mai departe, chiar dacă e rușinică mare că ai dormit în bocanci. Avantajul lui Gentea față de PNL e că are mai multe variante de candidat la Pitești, începând chiar cu el. Asta spre deosebire de PNL, unde, după compromiterea celor patru hamsteri din comedia de competiție internă, Miuțescu e obligat să meargă în orb pe mâna singurului personaj care își mai dorește să fie candidat și e un… PSD-ist. Iritat la culme de comentariile cum că PNL Argeș are o resursă umană atât de precară încât fură ”creiere” de la mult hulitul PSD, Adrian Miuțescu face greșeli și anunță că îl va schimba pe Cristian Gentea din fruntea RATEN. Acum nu că nu poate supraviețui industria de tehnologie nucleară fără Gentea cocoțat în funcția de director. Deși, dacă e să stăm strâmb și să judecăm drept, omul a lucrat numai pe platforma nucleară de la Mioveni încă de când a terminat facultatea, deci nu a fost parașutat politic printre atomi. Ba chiar e din filmul acela cu un inginer nuclearist îmbrăcat în costum de cosmonaut și care manevrează cu cleștii un robot în mediu radioactiv. Dar parcă nu e ok (e chiar pe lângă lege!) ca un șef de partid să cedeze nervos și să anunțe în conferința de presă că schimbă un director al unei instituții ce are legătură cu siguranța națională, doar pe baza unor umori de sorginte politică.
În rest, amândoi sunt comici și agitați în această perioadă, în sensul că îl bagă în seamă pe vicele Apostoliceanu mai mult decât e cazul. Unul (Gentea) din motive de orgoliu exacerbat și priviri chiorâșe ale colegilor, celălalt (Miuțescu) din cauza secetei de resurse umane de care suferă PNL Argeș. Și nu de acum, ci dintotdeauna.

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole