Web Analytics

Moscova închide robinetul de gaz pentru Bulgaria şi Polonia. Cele două ţări, pregătite să facă faţă şantajului

de | 27.04.2022 11:30 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Rusia va opri de miercuri fluxul de gaze către Polonia şi Bulgaria, au anunţat autorităţile din Polonia şi Bulgaria, în timp ce Moscova îşi intensifică eforturile de militarizare a livrărilor de energie din cauza invaziei din Ucraina.

Potrivit Financial Times, grupul de gaze controlat de statul polonez – PGNIG – a declarat, marţi, că furnizorul rus Gazprom l-a informat cu privire la „suspendarea completă a livrărilor” în cadrul contractului Yamal începând cu data de 27 aprilie, de la ora 8:00, ora Poloniei.

Citește și: România a produs o cantitate de peste 481.600 tone de țiței în primele două luni ale anului

La rândul său, Ministerul bulgar al Energiei a anunţat, marţi seara, că Gazprom a informat compania sa de gaze de stat, Bulgargaz, că va întrerupe livrările de gaze începând de miercuri. Sofia a declarat că a luat măsuri pentru a găsi aranjamente alternative pentru furnizarea de gaze naturale şi pentru a face faţă situaţiei.

Reamintim că, la sfârşitul lunii martie, Vladimir Putin a emis un decret care prevedea că toate ţările „neprietenoase” trebuie să plătească pentru livrările de gaze ruseşti în ruble, avertizând că Moscova ar putea întrerupe fluxurile către Europa dacă cumpărătorii nu se conformează.

Citește mai departe pe epochtimes-romania.com, parte a platformei Presshub

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *