Web Analytics

Monkstrap-ul este un model pe care nu toată lumea îndrăznește să-l poarte, dar vă vom spune ce să faceți pentru a o face și dvs.

de | 13.10.2021 17:02 | Actualitate, Economie

Monkstrap-ul este un model pe care nu toată lumea îndrăznește să-l poarte, dar vă vom spune ce să faceți pentru a o face și dvs.

Pantofii cu cataramă sunt o opțiune excelentă pentru a adăuga stil garderobei unui bărbat, dar există o mulțime de opțiuni și în cadrul acestei categorii. Sigur când auziți de acești pantofi vă imaginați o încălțăminte clasică cu cataramă simplă. Cu toate acestea, pantofii „monkstrap” merg mai departe și adaugă o curea suplimentară, dar pot fi chiar două sau până la trei. Sunt un model robust, puternic și ceva extraordinar. Este posibil să nu vă simțiți încrezători în purtarea lor. Dar vă vom face să vă răzgândiți, pentru că de fapt acesta este un design preferat de cei mai eleganți bărbați din lume. Vă explicăm de ce și cum îi puteți purta și voi.

Istoria „monkstrap”

Nu există o dată exactă pentru momentul în care a apărut acest model. Cu toate acestea, pantofii cu cataramă sunt considerați unul dintre cele mai vechi modele din întreaga istorie a încălțămintei clasice.

S-a stabilit că a fost în Europa în timpul Evului Mediu (în jurul anilor 1000-1350), când călugării, care obișnuiau să poarte sandale, au imaginat acest design și a fost ceea ce au început să poarte zi de zi.

De fapt, de aici și numele. Funcția lor principală era de a acționa ca pantofi de lucru între diferite comunități de călugări, deoarece îi proteja mai mult în munca lor de zi cu zi și erau mai confortabili pentru orice muncă din punct de vedere tehnic, dacă îi comparăm cu sandalele. Mai mult, aceasta a fost doar o variantă mai robustă și mai utilă a acestora. Din acest motiv, de asemenea, astăzi îi vedem caracteristic cu cureaua lor dublă în partea superioară. Pentru gama completa de pantofi barbati alegeti Emag!

Versiunea pe care o cunoaștem astăzi – într-o traiectorie care are în vedere diverse modificări – este o încrucișare între sandalele cu cataramă și ceea ce numim acum un pantof Derby (de asemenea, de bază pentru noi). Un pantof cu o parte care este atașată la limbă și unde una sau două curele sunt închise cu o cataramă.

A fost o vreme când silueta pantofilor cu cataramă a fost redusă la o singură curea, dar în timp conformația lor pestriță și frumusețea lor au devenit apreciate. De fapt, cultul acestui hype este în general legat de Lino Ieuluzzi, Yves Saint Laurent și Alexander McQueen.

Care este diferența dintre una și două catarame

Modelele de „monkstrap” cu catarama dublu sunt mai frecvente și de obicei au o bucată de piele care se leaga peste căpută. Cu o singură curea, veți avea de obicei un model cu tăieturi mai mari și o cataramă proeminentă; totuși, acestea sunt considerate mai formale datorită liniilor lor mai curate.

Acest lucru nu înseamnă că pantofii cu cataramă dublă nu pot merge niciodată la un eveniment formal. Aceștia au un pic mai mult fler decât pantofii Oxford standard, care ar putea merge bine cu o ținută pentru birou (în costum și cravată) sau o petrecere importantă. Atâta timp cât, desigur, alegeți corect cu ce le veți folosi.

Pantofii cu cataramă sunt formali?

Nivelul de formalitate al monkstrap este în dezbatere. Ani de zile s-a dezbătut dacă ar trebui sau nu să fie luați în considerare pentru o garderobă distinsă. De obicei, aceste încălțări sunt clasificate ca fiind mai puțin formale decât Oxford, dar mai formale decât Derby.

De asemenea, modelul cu o singură curea este considerat relativ formal în Anglia și este purtat pe scară largă acolo cu un costum închis la birou. Cu toate acestea, totul este o chestiune de interpretare, dar despre un lucru suntem siguri: cu cât culoarea este mai închisă și silueta ei este mai simplă, cu atât mai multă formalitate.

Sfaturi de purtare a pantofilor cu catarame:
– Cu cât mai închiși la culoare, cu atât mai formali.
– Evident, culoarea neagră este cea mai formală prin definiție.
– Trebuie să îi dați cu cremă pentru a obține un aspect îngrijit.
– Desigur, pot fi purtați cu costum și cravată.
– Evident, îi puteți purta la un eveniment de etichetă, dacă și numai dacă respectați toți ceilalți parametri necesari acestui tip de scenariu.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii