Web Analytics

Monica Dajbog, purtător de cuvânt MAI: În prima zi a anului s-a înregistrat o scădere a numărului de infracțiuni comise cu violență cu 80% față de începutul anului 2020

de | 2.01.2021 13:10 | Actualitate

Astăzi, 2 ianuarie, purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a susținut o declarație de presă, la sediul MAI.

Citește și: A început vaccinarea în județul Argeș, astăzi sunt doar 2 infectați cu Covid-19

Regăsiți, mai jos, textul declarației:

„Ne regăsim la începutul acestui an fără evenimente deosebite și mulțumim cetățenilor pentru responsabilitatea cu care au înțeles să petreacă aceste zile, dar mai ales noaptea dintre ani, ținând cont de măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne s-au aflat la datorie, pentru asigurarea și menținerea ordinii și liniștii publice, pentru gestionarea situațiilor de urgență, pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional și pentru verificarea modului în care sunt respectate regulile de protecție sanitară.

Citește și: Primărița Lăsconi: ” mă microcipez și eu!”. Fan îngrijorat

La nivel național, în prima zi a anului, angajații MAI au intervenit la 5.463 de evenimente, majoritatea sesizate  prin 112.

În ultimele 24 de ore, au fost gestionate peste 1.300 de intervenții la situații de urgență.

O acțiune a pompierilor care a necesitat activarea Planului Roșu de intervenție a avut loc chiar în această noapte în jurul orei 3, la Spitalul Municipal – Secția Psihiatrie din Roman, județul Neamț. Incendiul a fost lichidat în aproximativ o oră.

Nu au fost înregistrate victime, cadrele medicale și pacienții fiind evacuați la timp. Patru persoane s-au intoxicat ușor cu fum. Se pare că focul a pornit de la o țigară aprinsă.

În prima zi a anului s-a înregistrat o scădere a numărului de infracțiuni comise cu violență cu 80% față de începutul anului 2020.

Numărul autorilor de infracțiuni prinși în flagrant este în creștere față de anul trecut, de la 85 la 143.

De asemenea, la nivel național, personalul MAI a aplicat 5.078 de sancțiuni contravenționale în valoare de 1,9 milioane de lei.

Citește și: Profesorii, inclusiv din Argeș, cer respectarea legii – respectiv majorarea salariilor conform legii

Polițiștii rutieri au fost mobilizați pe drumurile pe care de obicei se înregistrează probleme pentru a acorda sprijin conducătorilor auto și pentru a preveni accidentele grave de circulație. Evident, au fost depistați și conducători auto care au ignorat cu bună știință regulile de circulație. În ultimele 24 de ore, au fost reținute 225 de permise de conducere și au fost retrase 42 de certificate de înmatriculare.

Angajați MAI au continuat în prima zi a anului acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, acționând alături de reprezentanți ANSVSA, ANPC, ai Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii, Ministerului Transporturilor și reprezentanți ai autorităților publice locale.

Efectivele MAI au efectuat trei misiuni de însoțire și asigurare a transporturilor vaccinului împotriva COVID-19.

De asemenea, au fost desfășurate peste 1.100 de acțiuni punctuale de control pe teritoriul întregii țări cu privire la modul de respectare a măsurilor de protecție sanitară.

Au fost verificați aproximativ 2.500 de operatori economici, 107 operatori transport persoane și aproape 6.000 de obiective de interes, dintre care aproximativ 2.000 de restaurante, terase, fastfood-uri.

De asemenea, au fost verificate peste 64.000 de persoane.

Citește și: Polițiștii protestează și amenință că nu vor mai da amenzi

În prima zi a anului, au fost aplicate aproape 2.800 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 684 de mii de lei: peste 2.000 de sancțiuni s-au aplicat pentru nepurtarea măștii de protecție, 586 pentru încălcarea restricțiilor de circulație, 36 pentru nerespectarea distanțării fizice și 19 pentru încălcarea măsurilor privind carantina sau izolarea.

Alte 40 de sancțiuni s-au aplicat pentru organizarea sau participarea la evenimente publice sau private ori pentru nerespectarea măsurilor dispuse cu privire la organizarea transportului de persoane sau a programului de lucru.

Totodată, au fost constatate trei infracțiuni de combatere a zădărnicirii bolilor.

Aceste acțiuni de control vor continua pentru a ne asigura că măsurile de protecție sanitară sunt respectate și sănătatea românilor nu este pusă în pericol.”

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole