Web Analytics
scris joi, 19.10.2023

Modifică-ți garderoba într-un mod sustenabil

Sustenabilitatea a devenit principala preocupare a organizațiilor și a brandurilor, însă schimbarea este în fiecare dintre noi. Cu câteva mici schimbări, putem avea grijă de planeta noastră și în plus, vom putea reduce și costurile.

Modifică-ți garderoba într-un mod sustenabil

Sustenabilitatea în modă este un concept prin care brandurile încurajează consumatorii să facă alegeri responsabile pentru a reduce impactul negativ pe care îl poate avea industria modei asupra mediului înconjurător.

Să ai o garderobă sustenabilă nu înseamnă să nu fii în pas cu tendințele actuale, să porți mereu aceleași ținute sau să nu mai cumperi hainele care îți plac. Este suficient să adopți niște obiceiuri sustenabile, de impact.

Îngrijește-ți cu atenție hainele

Chiar dacă hainele cumpărate sunt de o calitate superioară, fiecare material are nevoie de îngrijire specifică pentru a te putea bucura de ele o perioadă mai îndelungată.

Citește instrucțiunile de pe etichetă înainte de a le curăța. Nu le spăla la temperaturi mai mari decât cele indicate, folosește un detergent de calitate adaptat țesăturii și culorii și încearcă să le usuci pe cât posibil afară sau într-o încăpere bine aerisită și ventilată. Evită folosirea uscătorului automat, poate deteriora numite țesături.

Păstrează pe umerașe hainele din materiale speciale și pe cele care se șifonează ușor.

Citește și Sâmbătă, intrare liberă la meciul de baschet de la Sala Sporturilor Pitești

Dă viață nouă hainelor

Dacă nu îți mai plac anumite piese din graderobă, nu le arunca. Donează-le sau fă schimb cu prietenele.

Te-ai plictisit de culoare sau hainele au un aspect decolorat? Vopsește-le. Chiar dacă schimbarea culorii hainelor pare un proces complicat, există foarte multe produse care sunt foarte ușor de utilizat. Ai nevoie doar de un plic de vopsea specială pe care îl bagi în mașina de spălat și hainele tale vor avea un nou aspect. Alege pe cât posibil produse eco friendly.

Nu evita nici atelierele de croitorie. În loc să le arunci, apelează la micii antreprenori pentru a transforma, a repara micile deteriorări sau a ajusta hainele.

Dacă chiar nu mai pot fi folosite, nu arunca la gunoi hainele, caută centre unde poți recicla materialele textile și țesăturile.

Evită cumpărăturile impulsive

Suntem zilnic asaltați de oferte speciale sau produse atractive. Încearcă să nu te lași influențat de campaniile de marketing și cumpără inteligent.

Dacă vezi un produs care îți place, nu îl cumpăra imediat decât dacă este produsul pe care ți-l dorești de foarte mult timp sau ești sigură că nu mai ai ceva similar în garderobă. Gândește-te când îl poți purta, cum poate fi combinat cu celelalte piese pe care le ai și încearcă să reziști tentației de cumpărare cel puțin până a doua zi. Dacă dorința nu dispare a doua zi, înseamnă că merită să îi faci loc în dulap.

Cumpără calitate, nu cantitate

Minimalismul ne ajută să fim mai sustenabili. Minimalism nu înseamnă să eviți să cumperi cele mai noi tendințe de peFashion Days, ci să mizezi întotdeauna pe calitate, nu pe cantitate.

Hainele din materiale de calitate au avantajul că rezistă în timp și îți oferă confortul necesar.

Verifică-ți periodic dulapul și fă-ți o listă cu produsele care îți lipsesc pentru a putea urmări cele mai bune oferte și produse. La începutul fiecărui sezon fă-ți un inventar pentru a ști exact ce haine ai și a evita situațiile în care achiziționezi produse pe care nu le vei purta.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *