Web Analytics

Modernizarea trecerilor la nivel de cale ferată din Argeş, în vizorul deputatului Dănuţ Bica

de | 11.07.2018 21:07 | Economie

12 Bica 1252Deputatul liberal Dănuț Bica a adresat în ultima perioadă de timp mai multe întrebări miniștrilor Cabinetului Dăncilă. Printre acestea, cele legate de modernizarea trecerilor la nivel de cale ferată din Argeș și despre cazul bărbatului din Curtea de Argeș decedat în urma unor disfuncționalități ale sistemului medical.

Dănuț Bica: ”În județul Argeș se găsesc mai multe treceri la nivel de cale ferată a căror modernizare este absolut necesară și aşteptată de ani de zile, care sunt amplasate pe teritoriul următoarelor localități: municipiul Pitești (str. Lânăriei, zona CNCD, str. Constantin Dobrogeanu Gherea), municipiul Câmpulung Muscel (pe DN73, la intrarea în oraș), orașul Mioveni, comuna Bascov (pe DN7 și DN7C). Având în vedere atât importanța deosebită pe care o are modernizarea acestor treceri la nivel de cale ferată pentru siguranța circulației în zonele respective, cât și promisiunile referitoare la subiectul menționat făcute de dumneavoastră cu ocazia vizitei efectuate în județul Argeș în luna martie, vă rog să-mi comunicați măsurile dispuse și termenul prevăzut pentru finalizarea lucrărilor!”.
Parlamentarul de Argeș a luat în discuție și cazul tulburător al unui bărbat în vârstă de 54 ani din comuna Valea Iașului, bolnav de cancer la vezică, care, nemaiputând urina, a fost plimbat, la începutul lunii mai a acestui an, fără a primi asistență medicală absolut necesară, prin 3 unități spitalicești cu pretenții. „La Urgența Spitalului Municipal Curtea de Argeș pacientul nu a fost primit pe motiv că nu există ecograf. Cu mare greutate, după mai multe ore de așteptare, în condițiile în care riscul de blocaj renal era semnificativ, s-a obținut o ambulanță și bolnavul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Argeș din Pitești, unde medicul urolog a refuzat să-l consulte din cauza lipsei ecografiei, care ar fi trebuit să fie făcută la Curtea de Argeș. Prin eforturile familiei și cu dureri insuportabile, acesta a ajuns la Spitalul Universitar de Urgență București, de unde, pe motiv că metastazele sunt generalizate și nu se mai poate face nimic, a fost retrimis la Pitești pentru a obține o rețetă cu morfină. Din nefericire, nu a mai putut beneficia de rețeta respectivă, deoarece, prin programare, primul loc disponibil pentru eliberarea acesteia era peste o lună și boala nu i-a mai acordat acest răgaz. A murit în chinuri groaznice, câteva zile mai târziu.
Având în vedere gravitatea extremă a situației prezentate, vă solicit, doamna ministru, să dispuneți, de urgenţă, demararea anchetei cuvenite și, în funcție de rezultatele acesteia, sancționarea vinovaților potrivit legislației în vigoare. Pe de altă parte, vă solicit să adoptați măsuri imediate pentru flexibilizarea procedurilor de acordare a rețetelor necesare bolnavilor de cancer.
De asemenea, rog a mi se comunica deciziile luate în privința cazului prezentat anterior și care este strategia adoptată de Ministerul Sănătății pentru rezolvarea gravelor probleme pe care le întâmpină în prezent bolnavii de cancer din România”, spune Dănuț Bica.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii