Web Analytics
scris sâmbătă, 10.02.2024

Modernizarea DN 73 Pitești-Brașov : CNAIR caută supervizor pentru lucrări pe loturile Câmpulung-Bran-Brașov 

CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a scos la licitație un contract de aprox. 15 milioane lei pentru supervizarea lucrărilor de modernizare pe DN 73 Pitești-Brașov, un drum european cu lucrări începute în urmă cu 10 ani, dar efectuate doar pentru loturile Pitești (Mioveni) -Câmpulung respectiv Brașov-Cristian-Râșvov. Singura lucrare majoră în ultimii ani pe DN 73 Pitești-Brașov a fost execuția noului pod peste Dâmbovița de la Podu Dâmboviței (Argeș) înlocuind un pod vechi din 1888.

Modernizarea DN 73 Pitești-Brașov : CNAIR caută supervizor pentru lucrări pe loturile Câmpulung-Bran-Brașov 

Citește și: 15 organizaţii ale AUR Mehedinţi s-au mutat la PNL

Pentru lotul Câmpulung-Fundata (38 km.) lotul greu cu serpentine din județul Argeș contractul de aprox. 400 de milioane lei este contestat de Strabag la CNSC (deși are o primă decizie favorabilă) după ce CNAIR a desemnat câștigător un constructor din Bulgaria (detalii aici). Pentru lotul mai ușor, Fundata-Bran-Brașov (36 km.) din jud. Brașov, contractul de execuție va fi semnat cu Viarom.

Cele două contracte pentru supervizare lucrări au o valoare cuprinsă între 6,6 și 7,8 milioane lei, iar durata de supervizare este de 82 de luni reprezentând 18 luni execuție, 60 de luni garanție, iar alte 4 luni reprezintă perioada post-garanție.

Pe DN 73, drum european care face legătura între Muntenia și Sudul Transilvaniei lucrările executate în cadrul vechiului contract cu Azvi au fost oprite la doar 50 % la rezilierea contractului, dupăm cum arată documentația pe care a consultat-o Economedia. Ofertele la contractul pentru dirigenție de șantier pot fi depuse până pe 15 martie 2024.

Sursa: economedia.ro

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *