Web Analytics

Moderna s-ar putea confrunta cu un proces pentru încălcarea brevetelor legate de vaccinul său împotriva Covid-19

de | 2.12.2021 09:55 | Actualitate, Politica si Administratie

Moderna ar putea fi dată în judecată pentru încălcarea brevetelor legate de vaccinul împotriva Covid-19. Acţiunile Arbutus aproape s-au dublat în urma deciziei, urcând cu 95%, la 6,25 dolari pe unitate, transmite Reuters.Titlurile companiei Moderna au scăzut cu mai mult de 10%, la 316,43 dolari/ unitate.

CITEȘTE ȘI: Ciolacu, despre numirea Laurei Vicol în fruntea Comisiei juridice: “Am văzut multe propuneri legislative foarte bine făcute!”

Curtea de Apel din Circuitul Federal al SUA a acceptat concluziile unei comisii administrative conform cărora brevetele Arbutus – care pot acoperi tehnologia utilizată în vaccinuri – sunt valabile, deoarece ştiinţa implicată nu era cunoscută anterior.Moderna a declarat anterior în documente depuse în instanţă că se aşteaptă că Arbutus ar putea intenta un proces prin care să solicite redevenţe de la vaccinul său pentru Covid-19, dacă brevetele ar fi menţinute.

Compania a estimat luna trecută vânzări pentru 2021 între 15 şi 18 miliarde de dolari, iar pentru 2022 vânzări între 17 şi 22 de miliarde de dolari, pentru vaccinul său împotriva Covid-19.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii