Moderna s-ar putea confrunta cu un proces pentru încălcarea brevetelor legate de vaccinul său împotriva Covid-19

de | 2.12.2021 09:55 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Moderna ar putea fi dată în judecată pentru încălcarea brevetelor legate de vaccinul împotriva Covid-19. Acţiunile Arbutus aproape s-au dublat în urma deciziei, urcând cu 95%, la 6,25 dolari pe unitate, transmite Reuters.Titlurile companiei Moderna au scăzut cu mai mult de 10%, la 316,43 dolari/ unitate.

CITEȘTE ȘI: Ciolacu, despre numirea Laurei Vicol în fruntea Comisiei juridice: “Am văzut multe propuneri legislative foarte bine făcute!”

Curtea de Apel din Circuitul Federal al SUA a acceptat concluziile unei comisii administrative conform cărora brevetele Arbutus – care pot acoperi tehnologia utilizată în vaccinuri – sunt valabile, deoarece ştiinţa implicată nu era cunoscută anterior.Moderna a declarat anterior în documente depuse în instanţă că se aşteaptă că Arbutus ar putea intenta un proces prin care să solicite redevenţe de la vaccinul său pentru Covid-19, dacă brevetele ar fi menţinute.

Compania a estimat luna trecută vânzări pentru 2021 între 15 şi 18 miliarde de dolari, iar pentru 2022 vânzări între 17 şi 22 de miliarde de dolari, pentru vaccinul său împotriva Covid-19.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Acum! Incendiu puternic la o casă din Argeș
Acum! Incendiu puternic la o casă din Argeș

Un incendiu puternic a izbcunit în urmă cu puțin timp la o casă din comuna Valea Mare Pravăț. La fața locului intervin de urgență pompierii de la Detașamentul Câmpulung cu doua autospeciale de stingere cu apă și spumă, și un echipaj SMURD. Momentan nu se cunosc...

Spitalul Câmpulung e blocat și de Ministerul Sănătății
Spitalul Câmpulung e blocat și de Ministerul Sănătății

La Municipalul câmpulungean nu se mai poate face nicio operație sau altă procedură medicală care presupune anestezie, după ce unul dintre medicii de Terapie Intensivă a fost detașat forțat la Județean, iar celălalt a intrat în izolare, având și ceva probleme de...