Web Analytics

Miuțescu despre aducerea aparatului de plasmafereză: „suntem norocoși că putem aplica și la Pitești o procedură care salvează vieți în toată lumea”

de | 5.05.2020 16:56 | Actualitate

Departamentul de Comunicare al PNL Argeș ne-a remis un comunicat de presă privind aducerea la Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești a aparatului pentru plasmafereză  care va avea un rol esențial în lupta împotriva noului Coronavirus.  Echipamentul adus la Centrul de Transfuzie este folosit la colectarea de plasmă umană și este însoțit de 100 de kit-uri de colectare de plasmă. Scopul acestei donații este de a asigura accesul pacienților infectați cu COVID-19 la tratamentul cu plasmă umană hiperimună, colectată de la convalescenți.
“A fost o luptă contra cronometru, ca acest aparat să ajungă urgent în județul Argeș și au fost implicați oameni de la cel mai înalt nivel, precum primul-ministru, Ludovic Orban sau conducerea actuală a DSP Argeș și prefectul Emanuel Soare. De asemenea, în curând va fi funcțional și aparatul pentru testare, tip Real Time PCR, pe care l-am achiziționat prin Unifarm, cu sprijinul Holcim Câmpulung. Le mulțumesc public tuturor celor implicați în acest proiect, pentru efortul depus și pentru că au înțeles cât de importantă este sănătatea argeșenilor și dezvoltarea sistemului medical județean”, a declarat președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu. „Lupta cu această pandemie nu s-a terminat și niciun efort nu este prea mare pentru menținerea sănătății populației și, în acest sens, suntem norocoși că putem aplica și la Pitești o procedură care salvează vieți în toată lumea”, a mai spus acesta.
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii