Web Analytics

Mituri despre bicicleta electrică. De ce nu este făcută pentru „oamenii leneși”

de | 16.10.2020 16:34 | Actualitate, Economie

Bicicletele electrice încep să crească în popularitate și la noi în țară, pe măsură ce oamenii adoptă un stil de viață mai sănătos și încearcă să folosească modalități alternative de transport. Mai ieftine decât mașinile și motocicletele, ușor de încărcat și echipate cu asistență la pedală, aceste vehicule eficiente îți permit o libertate de mișcare uriașă.
Cu toate acestea, în jurul bicicletelor electrice s-au creat o serie de mituri, cel mai vehiculat dintre ele fiind că bicicleta electrică este pentru oamenii leneși. În rândurile de mai jos vom demonta o serie dintre aceste mituri.

Mitul unu: bicicleta electrică este pentru oameni leneși

Bicicletele electrice sunt proiectate pentru o asistență la pedală de 50/50, așa că cel care merge pe bicicletă face jumătate din muncă. Deși este necesar un efort mai mic, majoritatea celor care trec la bicicleta electrica afirmă că au de fapt tendința de a parcurge distanțe mai mari. Drept urmare, efortul „salvat” dintr-o parte se mută în altă parte, ceea ce demontează complet mitul că bicicletele sunt pentru oameni leneși. În plus, aceste biciclete funcționează și ca biciclete standard, fără asistență la pedală sau cu o asistență minimă, în funcție de dorința celui care o folosește.

Mitul doi: bicicleta electrică nu este ecologică

Bicicletele electrice nu emană emisii nesănătoase, iar bateriile pot fi reciclate astfel încât să nu reprezinte o amenințare pentru mediu. De fapt, trecerea la o bicicletă electrică pentru călătorii scurte și neutilizarea mașinii ajută la reducerea emisiilor de oxid de azot în atmosferă!

Mitul trei: bicicleta electrică este limitată la distanță

Bicicletele electrice sunt limitate doar de capacitatea bateriei și de procentul de energie pe care îl folosești. Bateriile sunt proiectate pentru a fi complet încărcate peste noapte, astfel încât să poată fi utilizate în fiecare zi. În plus, bateria poate fi încărcată oriunde, acolo unde există o priză sau un computer.

Mitul patru: bicicleta electrică este prea scumpă

Comparativ cu costul motocicletelor, mașinilor, autoutilitarelor și altor automobile, o bicicletă electrică te va ajuta să economisești mai degrabă decât să te coste. Gândește-te la toate lucrurile pentru care nu va mai trebui să plătești, inclusiv benzina, asigurările și impozitele, iar lista continuă. Totodată, multe biciclete electronice au un preț ridicat datorită faptului că conțin piese de bicicletă „high end”. Iar în ziua de astăzi majoritatea bicicletelor electrice au devenit mai ieftin de construit și, așadar, sunt și vândute mai ieftin.

Mitul cinci: nu poți folosi o bicicletă electrică pe ploaie

Toate componentele bicicletei electrice sunt rezistente la intemperii și sunt sigilate, ceea ce înseamnă că, indiferent de vreme, te poți bucura de plimbare fără riscuri.

Mitul șase: bicicleta electrică necesită multă întreținere suplimentară

Deși necesită întreținere de bază, întreținere unei biciclete electrice nu va fi mai complicată decât cea a unei biciclete standard. Componentele electrice nu necesită niciodată întreținere și este de așteptat ca motoarele de bună calitate să funcționeze pe câteva mii de kilometri fără întreținere, cea mai frecventă problemă cu o bicicletă electrică fiind anvelopele dezumflate.

M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii