Web Analytics
scris vineri, 20.10.2023

Mitropolitul Vladimir: Republica Moldova se va reuni cu România

Republica Moldova se va reuni, „inevitabil” cu România, după ce a primit acceptul marilor puteri, afirmă mitropolitul Vladimir al Chişinăului şi al Întregii Moldove, într-o scrisoare șocantă adresată superiorului său, Patriarhul Kirill, omul lui Putin.

Mitropolitul Vladimir: Republica Moldova se va reuni cu România

Citește și: Amendă de milioane pentru Enel, pentru că a calculat greșit unele facturi


Mitropolitul Vladimir i-a trimis Patriarhului Kirill o scrisoare şocant de critică, în care îi face şefului Bisericii Ortodoxe Ruse mai multe reproşuri, inclusiv în legătură cu susţinerea războiului pornit de Putin în Ucraina, atitudinea „nerespectuoasă” a Rusiei faţă de moldoveni şi „abandonarea” Mitropoliei Moldovei de către Patriarhia rusă, relatează deschide.md, care publică documentul, arată news.ro.

Citește și: Concurs de „naşi” pe autobuzele Publitrans: „DONU DIRECTOR, SUSENATU (…) VĂ ROG SĂ ÎM APROBAŢ ŞI MIE CERERA DE PATICIPARE LA COCUS”


Mitropolitul Vladimir îl acuză pe Patriarhul Kirill că l-a abandonat şi că nu poate opri ascensiunea Mitropoliei Basarabiei, care este susţinută de Biserica Ortodoxă Română şi de autorităţile laice din România şi R. Moldova. Mai mult, înaltul prelat susţine că Republica Moldova se va uni în scurt timp cu România.„Mitropolia Basarabiei, sprijinită deschis de Patriarhia Română, de Republica Moldova şi România, a demonstrat că este o forţă care nu mai poate fi oprită şi care, se pare, că doreşte şi va obţine restabilirea drepturilor sale istorice, iar Mitropolia Chişinăului şi a Moldovei este doar un element secundar şi inutil pe scena religioasă, socială şi culturală a ţării noastre. Biserica Ortodoxă din Moldova nu are absolut nicio cale de a opri aceste procese. În această situaţie orice paşi ai noştri în sensul unei intervenţii ar fi practic consideraţi drept sabotaj antinaţional, pentru care poporul ne va izola şi în cele din urmă, ne va uita. Cu alte cuvinte, ne aflăm într-o situaţie de faliment instituţional”, îi spune mitropolitul Vladimir patriarhului Kirill în scrisoare. „Soarta Republicii Moldova este deja hotărâtă de marile puteri – într-un timp relativ scurt ea se va reuni inevitabil cu România şi desigur tot ceea ce susţine Biserica Ortodoxă din Moldova va deveni parte a Bisericii Ortodoxe Române”, afirmă mitropolitul. El reproşează Moscovei că nu a înţeles că moldovenii au rădăcini latine şi a vrut să-i asimileze „lumii ruse”, care „este străină aspiraţiilor şi valorilor naţionale” ale moldovenilor.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *