Web Analytics

Misteriosul Mihai din înregistrările DNA cu procurorul Mitică Gheorghe

de | 1.12.2011 18:02 | Dezvăluiri

Unde dai şi unde crapă. Scandalul izbucnit în week-end-ul trecut, cu presiunile pe care le-ar fi făcut  magistraţii  DNA Lucian Papici şi Elena Botezan asupra procurorului argeşean Mitică Gheorghe în celebrul dosar al fraudării concursului pentru şefia Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, scoate la iveală un misterios personaj care ar lucra la Preşedinţia României. În CD-ul cu cele trei dialoguri dintre Papici şi Botezan, pe de o parte, şi Mitică Gheorghe, pe de alta, personajul este denumit Mihai Vrânceanu. La momentul când dialogul a fost înregistrat (încă nu se ştie de cine, de către servicii sau chiar de către DNA), cei doi procurori anticorupţie erau foarte interesaţi să afle de la denunţător cine e acel Mihai de la Preşedinţie care îl sunase, în ce scop şi de ce procurorul Gheorghe trebuia musai să aibă o întâlnire cu el „duminică, la ţară, într-un loc mai ferit”.  Dincolo de turnura pe care a luat-o scandalul în media centrală (Jurnalul Naţional şi OTV) şi de acuzaţiile aduse DNA-ului, cum că acesta fabrică probe şi exercită presiuni asupra persoanelor cercetate, pe noi ne interesează strict respectivul Mihai, mai ales că din înregistrări reiese că el ar avea o casă în zona Curtea de Argeş, satul Valea lui Enache, deci foarte posibil să fie conjudeţean de-al nostru. Prin urmare, am săpat, am tot săpat, şi iată ce am aflat.

Gardă de corp a deputatului Miuţescu, în campania electorală

Individul nu lucrează la Preşedinţie, dar are contacte cu lumea serviciilor şi e foarte obsedat să lase impresia că ar avea ceva influenţă în sistem. Din fotografia care ne-a fost furnizată, reiese că acest Mihai (care nu se cheamă în nici un caz Vrânceanu) a fost prezent, în 2008, la vizita pe care fostul ministru de interne liberal Cristian David a făcut-o la Ştefăneşti. La respectiva vizită, misteriosul Mihai nu l-a însoţit pe ministrul David, ca şi gardă de corp, ci, surpriză, pe Adrian Miuţescu, deputat PNL şi şef de partid, pe atunci. De altfel, pe toată perioada cât PNL a guvernat şi Miuţescu a fost şef de filială şi a avut influenţă în trebile judeţului Argeş, acest Mihai a fost umbra lui. În campania electorală din 2008, atunci când şeful PNL Argeş a candidat pentru un nou mandat de deputat, Mihai a fost pur şi simplu garda de corp a lui Miuţescu. I-a organizat acestuia sistemul de pază şi îi monitoriza tot timpul anturajul şi persoanele cu care intra în contact, de parcă Miuţescu ar fi fost cel puţin preşedintele Camerei Deputaţilor. De exemplu, la lansarea lui Marian Radomir, candidatul PNL la Primăria Mioveni, deputatul Adrian Miuţescu i-a şocat pe cei prezenţi, după ce a urcat pe scenă talonat de două gărzi de corp, ambele coordonate audio, prin căşti, de acest Mihai. Ca un amănunt de culoare, când l-au văzut pe colegul lor Miuţescu păzit de bodyguarzi, Iani Popa şi Andrei Gerea abia s-au stăpânit să nu-şi facă o cruce mare, cam cât toată catedrala din Mioveni. Morala? Acest Mihai l-a căpuşat la greu pe Miuţescu cât acesta a fost la putere, conducea politic judeţul Argeş şi dispunea de însemnate resurse financiare. Chiar şi în campania lui Florin Călinescu la Băbana, Adrian Miuţescu a venit deseori cu Mercedesul 4X4 condus de acest Mihai. După ce Miuțescu și-a pierdut mandatul de parlamentar și a devenit nimeni, Mihai s-a reorientat către PDL, în special către primari cu potențial, cum e Florin Frătică de la Bradu sau Marian Iosif, supranumit și Piticul, de la Gura Foii (Dâmbovița). Celor doi, dar și altor politicieni portocalii, Mihai le livra   periodic ponturi dinspre Cotroceni (cel puțin așa susținea el) și informații top secret despre anumite cazuri mai sensibile.

Întâlnirea cu Mihai nu a mai avut loc

În conjunctura asta, a unei pretinse influențe la București, misteriosul Mihai de la ”Președinție” l-a sunat și pe procurorul Mitică Gheorghe. Era în noiembrie 2007, la nici trei zile după ce acesta intrase în belea, iar DNA-ul îl acuzase că și-ar fi cumpărat examenul pentru șefia Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești cu 15.000 euro. Cum dialogul a fost interceptat, iar procurorii DNA l-au sunat imediat pe Mitică Gheorghe (care acceptase în prima fază să colaboreze și să facă un denunț), întâlnirea cu Mihai a căzut din motive lesne de înțeles. Cert e că procurorul Gheorghe   se cunoștea oarecum cu acest personaj care pretindea că lucrează la Președinție, din același anturaj de prieteni comuni. Acest Mihai, care în nici un caz nu se cheamă Vrânceanu, după cum le spusese Mitică Gheorge procurorilor Papici și Botezan, are o casă cât o cazemată, la țară, în satul Valea lui Enache, acolo unde locuiesc socrii săi. Măritat în Curtea de Argeș, Mihai (după unele surse chiar acesta e numele de familie al personajului) a stat înainte de revoluție în anturajul echipei de fotbal ”Armata” din Orașul Basarabilor, apoi a dispărut câțiva ani din peisaj pentru ca să reapară brusc la revoluție, ca militar la trupele speciale. Nu se știe ce s-a întâmplat după aceea și cum a ieșit din sistem, cert e că în noiembrie 2007, atunci când și-a oferit ”serviciile” procurorului Gheorghe, acest Mihai în nici un caz nu lucra la Președinție, în structurile SPP. Și spunem asta pentru că personajul are o infirmitate (își târâie un picior), prin urmare e foarte greu de crezut că mai poate activa ca și cadru militar activ. Cel mai probabil are o firmă de pază sau lucrează pentru o firmă de pază și-și oferă serviciile sau influența, pe care încă pretinde că o mai are în București, către diverși politicieni  din provincie. Rămâne totuși un mister  de ce procurorii DNA n-au mers până la capăt cu identificarea acestui personaj, mai ales că denunțătorul Mitică Gheorge le-a spus că acest Mihai s-a prezentat ca angajat la Președinție, ba chiar le-a oferit și numărul de telefon de pe care a sunat.

Cum a revenit Mitică Gheorghe asupra denunțului

În ceea ce-l privește pe procurorul Mitică Gheorghe, acesta a revenit asupra denunțului. Conform unor surse judiciare, a acceptat în prima fază să colaboreze, după ce procurorii DNA i-ar fi arătat o hârtie pe care i-au prezentat-o ca fiind un denunț al notarului Bucur. Mitică a zis da, a semnat și el un denunț, dar a cerut să fie confruntat cu notarul Bucur. Peste câteva zile s-a răzgândit, mai ales după ce procurorii DNA i-au cerut să poarte tehnică pe el ca să înregistreze diferiți membri ai CSM sau pe cei care făceau parte din anturajul celorlalți doi urmăriți din același dosar, notarul Bucur și procurorul Cojocaru de la Parchetul General. Conform acelorași surse, Mitică s-a ținut destul de tare în anchetă, ba chiar le-a zis procurorilor DNA că e sub demnitatea lui să-și înregistreze colegii.  A zis ceva de genul că a făcut și el anchete speciale și că știe foarte bine că e interzis prin Codul de Procedură Civilă să provoci pe cineva să comită o infracțiune. Cert e că după ce a revenit asupra denunțului, au schimbat și procurorii DNA foaia cu el, dovadă că în final l-au și trimis în judecată pentru cumpărare de influență.
Gabriel Grigore

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii