Web Analytics

Mircea Diaconu despre cei care conduc România: „Prostia produce efecte mai grave decât corupţia”

de | 15.09.2016 14:36 | Actualitate

Europarlamentarul Mircea Diaconu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Educaţie şi Cultură a Parlamentului European, s-a întâlnit săptămâna trecută cu presa din zona natală chiar în celebrul chioşc de fanfară din Grădina Publică. A fost, ca de fiecare dată, o şuetă în care subiectele au fost diverse, de la modul cum se guvernează România la frumuseţile ţării. Cultura a fost baza de la care a pornit discuţia, punându-se din nou accent pe incapacitatea românilor de „a se duce cu sacul la Europa”, adică de a întocmi proiecte viabile prin care să fie atrase fonduri europene.
„Vorbim mereu de corupţie ca de cel mai mare rău… Este ca o autoflagelare a noastră. Da, există corupţie, dar dacă am face un top al motivelor pentru care noi NU, nu facem aia, nu cealaltă şi trăim cum trăim, corupţia e ultima. Prostia, nepăsarea, incompetenţa produc nişte efecte infernale. Prostia aflată la vârf produce nişte pierderi incredibile României, mult mai multe decât fură cutare cu avioanele sau cutare cu pătrunjelul. După Revoluţie, cu mici iluminări, în asemenea situaţie ne-am aflat. Dacă undeva e rău, e la noi”, spune Mircea Diaconu.
Europarlamentarul muscelean a fost prezent şi la Caravana TIFF, găzduită de Ateneul din Voineşti-Lereşti, acolo unde au fost proiectate filme ce îl au ca protagonist. Alături de el s-au aflat şi alte vedete ale cinematografiei româneşti, printre acestea fiind Dorel Vişan și regizorul Șerban Marinescu.
Cătălin Ion Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii