Web Analytics
scris vineri, 15.12.2023

Mircea Coșea: Bugetul de stat pe 2024 e „o utopie, o dorință fără putință”

Profesorul de economie Mircea Coșea a declarat vineri, pentru B1 TV, că bugetul de stat pe 2024 e „o utopie, o dorință fără putință”.

Mircea Coșea: Bugetul de stat pe 2024 e „o utopie, o dorință fără putință”

Citește și: Suspiciuni de corupţie pe axa Ion Georgescu-Republica Moldova. Primăria Mioveni a finanţat grădiniţa din Măgdăceşti, construită pe un teren cumpărat la suprapreţ de la soţul primăriţei Liuba Cojocaru


„Guvernul știe că e un fals, iar acest fals ne va costa”. Toată lumea primește bani, totul se dezvoltă, dar nicăieri nu scrie de unde vor veni acești bani. Dacă promisiunile electorale vor fi totuși puse în practică, a continuat economistul, asta se va face cu bani împrumutați și vom deveni „sclavii unor dobânzi enorme”.
„E o dovadă clară că însuși la nivelul Guvernului se știa că acest buget nu e realist. E o utopie, o dorință fără putință, că acum nimic din ce se spune în buget nu poate fi realizat. Eu sunt foarte mulțumit că poate am șansa acum, la vârsta asta, să văd un miracol economic de tip japonez, adică să se întâmple în România ce s-a întâmplat în Japonia… miracolul economic!! Adică să fie un buget care să respecte ce-și propune Guvernul. Acum e absolut o utopie. Acest buget e plin de promisiuni extraordinar de generoase, totul crește totul se dezvoltă, tot e înfloritor, toți trăiesc mai bine, toți primesc mai mulți bani. Un singur lucru nu se spune: de unde se iau acești bani și dacă există acești bani. (…) Cum putem spune că o să avem o creștere economică de 3,4%, a doua din Europa? Păi ce știm noi ce-o să fie în Europa?”, a declarat Mircea Coșea, conform cotidianul.ro.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *