Web Analytics
scris joi, 02.02.2023

Mircea Bârsilă, la aniversarea a 70 de ani, o nouă carte

Poetul Mircea Bârsilă și-a aniversat împlinirea a șapte decenii de viață (iată că unul dintre cei mai importanți poeți optzeciști de azi a ajuns… șaptezecist) publicând o nouă carte de versuri, „Vise, reverii, vedenii” (Editura „Școala Ardeleană”). A 10-a, ceea ce arată că a scris destul de puțin, față de alții, fiind extrem de exigent cu sine. Nu cantitatea contează, însă.

Mircea Bârsilă, la aniversarea a 70 de ani, o nouă carte

Mircea Bârsilă crede că fiecare poet se leagă, la fel ca Ulise de catarg, de o anumită modalitate lirică. El a optat pentru „poezia zămislită”, adică pentru o poezie trăită, în toate etapele ei. Dacă „poezia făcută” preferă, în principiu, aplauzele la scenă deschisă, poezia trăită (zămislită) își asumă soarta de a umbla prin lume sprijinindu-se în „cârja” numită neliniște existențială.

Fiind un volum aniversar, pe ultima copertă, Mircea Bârsilă a ales câteva dintre cele mai importante considerații critice asupra poeziei sale, semnate de cei mai importanți critici literari de azi: Nicolae Manolescu, Alex Ștefănescu, Valeriu Cristea, Al. Cistelecan, Dan Cristea, Gheorghe Grigurcu și Ion Pop.

Citește și Mircea Bârsilă, o carte-eveniment

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

antisemitismul

Antisemitismul a explodat

MAKE English Version • (Episodul 1) Evreii din Europa se simt mai duşmăniţi de la momentul atacului Hamas din 7 octombrie 2023 asupra Israelului, o...

Din ediția tipărită