Web Analytics

Mircea Andrei: „Obiectivul meu este limitarea drastică a hoţiei în Primăria Piteşti”

de | 6.04.2016 17:14 | Politica si Administratie

# Preşedintele Partidului pentru Argeş şi Muscel atacă administraţia anchilozată a PSD pe toate fronturile

Intrat în cursa alegerilor pentru Primăria Piteşti, avocatul Mircea Andrei a făcut o scurtă prezentare în conferinţa săptămânală de presă a câteva obiective principale pe care le are în vedere în cazul în care va câştiga alegerile din 5 iunie. Proiectele prezentate de liderul PAM vizează practic o reformă totală a administraţiei publice locale, făcută exclusiv în beneficiul piteștenilor. Astfel, Mircea Andrei doreşte să relocheze  anual 10% din bugetul Primăriei Piteşti către investiţii în domeniul privat. Mai exact pentru creearea unor societăţi comerciale ale municipalităţii care să genereze venituri la bugetul local și care să creeze, pe cale de consecință, un număr însemnat de locuri de muncă pentru piteșteni.

„Primăria nu face decât să cheltuie banii cetăţenilor, fără a produce ceva”

„Dacă aş fi primarul Piteştiului, cu siguranţă aş investi în crearea de unităţi economice. Aş transforma primăria în investitor fiindcă 10% din buget este o sumă uriaşă, care, de cele mai multe ori, este risipită. Într-un an chiar poţi să faci aşa ceva din acești 10%. O unitate economică îţi asigură o sursă permanentă de profit şi, în plus, crează locuri de muncă. Astfel, bugetul primăriei va creşte continuu, de la an la an. Acum, primăria nu face decât să cheltuie banii cetăţenilor, fără a produce ceva”, a concluzionat preşedintele Mircea Andrei.

„Păstrăm oamenii buni și desființăm sistemul de pile din Primăria Pitești”

Una și poate şi cea mai importantă problemă cu care se confruntă în prezent sistemul administraţei publice o reprezintă faptele de corupţie ce au loc la vârful instituţiilor. Pentru eliminarea acestui lucru, Mircea Andrei propune ca angajările în primărie pentru funcţiile de conducere să fie făcute în baza unei selecţii. „Cel mai important obiectiv este limitarea drastică a hoţiei în Primăria Pitești. DNA-ul face cât poate, însă dacă din interiorul instituţiei numite primărie nu începe curăţenia, nu este deloc bine. În al doilea rând aş face o selecţie la sânge în primărie. În unele cazuri, poziţiile cheie din Primăria Piteşti sunt ocupate de oameni necorespunzători. Vorbesc despre funcţiile de conducere. Trebuie să păstrăm oamenii care ştiu şi vor să îşi facă treaba foarte bine, apoi să desfiinţăm sistemul de pile. Aşa se va elimina o mare parte din corupţie,” a mai precizat liderul PAM.
O altă propunere a președintelui PAM este readucerea sub coordonarea directă a  primăriei a societăţilor subordonate, de genul Apă Canal 2000 S.A, Termocalor, etc.  Motivul pentru care Mircea Andrei optează pentru această nouă reorganizare e cauzat  de  cheltuirea nejustificată a  unor sume fabuloase. Liderul PAM chiar şi-a pus un serios semn de întrebare legat de decizia Primăriei Pitești de a scoate aceste societăţi, în urmă cu câțiva ani, de sub directa ei jurisdicţie. „Aş readuce în proprietatea primăriei unităţile subordonate, precum Termoficarea şi Apă Canal, pentru că mare parte din banii piteştenilor sunt sifonaţi prin aceste unităţi subordonate. Eu nu înţeleg de ce primăria a cedat controlul în acestor unităţi.”

Realizarea unui târg pentru producătorii autohtoni, o prioritate pentru Mircea Andrei

Printre proiectele propuse de preşedintele Partidului pentru Argeş şi Muscel se numeră şi unul ce are ca scop creşterea vânzărilor de produse tradiţionale din judeţul nostru: „Deşi suntem într-un judeţ de producători, noi nu avem niciun târg  al judeţului pentru produse tradiţionale. Să fie deschis permanent, să ştie omul că are o variantă prin care să poate să îşi vândă produsele. Trebuie să oferi nişte facilităţi producătorului din mediul rural argeșean. Argeșeanul, dacă ştie că poate să crească animale ca să le vândă, fiţi siguri că se va orienta spre târg.”

Dacă va câştiga Piteştiul, Mircea Andrei renunţă să mai candideze la ţefia Consiliului Judeşean

Întrebat dacă, în cazul în care va ieşi primar va mai candida și pentru șefia Consiliului Județean, așa cum a anunțat cu ceva timp în urmă, Mircea Andrei a declarat că nu îşi va bate joc de votanții săi. Prin urmare, dacă va fi ales primar al Piteştiului nu va mai candida pentru alte funcții, implicit și pentru cea de preşedinte al CJ. „Dacă sunt ales primar, nu mai candidez la Consiliul Județean. Nu îmi pot bate joc de voturile piteștenilor”. La finalul conferinței, președintele Mircea Andrei n-a pierdut prilejul să  ironizeze încă o dată PSD Argeș, principala sa țintă la alegerile locale. „Mă întreb care e oferta electorală a domnilor de la PSD pentru Pitești și pentru județul Argeș, că au avut la dispoziţie 26 de ani să facă tot ce şi-au dorit. Probabil că iar se va betona oraşul, mai exact ce a mai rămas din el. După care, poate îi betonăm şi pe ei. Să le facem o groapă mare şi să-i betonăm pe toţi cei care au adus oraşul Pitești în felul în care arată”, a mai declarat liderul PAM. Ultimul anunț al președintelui Mircea Andrei a fost că, în maximum două săptămâni,  va prezenta candidații Partidului pentru Argeș și Muscel pe listele pentru Consiliul Județean.
Material realizat de Antoniu Neguţ

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii