Web Analytics

MIPE: A fost aprobat modelul cardului de energie, prin care românii vulnerabili vor fi sprijiniţi cu 1.400 de lei

de | 23.12.2022 21:04 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a aprobat prin Ordin modelul cardului de energie, pentru acordarea ajutoarelor de 1400 lei/an persoanelor vulnerabile. Cardul de energie oferă dreptul beneficiarului să efectueze plăţi prin serviciul de mandat poştal asigurate de CN Poşta Română SA, pentru decontarea datoriilor curente şi/sau restante pe care acesta le are către furnizorii de energie, precizează ministerul.

Citește și: Program special în perioada următoare la Târgul de Crăciun Pitești

”A fost aprobat modelul cardului de energie, prin care românii vulnerabili vor fi sprijiniţi cu 1.400 de lei în 2023 pentru plata facturilor la utilităţi De asemenea, a fost aprobat şi certificatul de validare a datoriilor, care va fi emis de Asociaţiile de proprietari/locatari pentru a certifica datoria curentă sau restantă aferentă furnizării de energie termică în sistem centralizat Astăzi, MIPE a încheiat Convenţia în baza căreia CN Poşta Română va asigura serviciile de emitere a cardurilor de energie, a certificatelor de validare a datoriilor la asociaţia de proprietari/locatari. CN Poşta Română va asigura distribuirea şi încărcarea cardurilor, dar şi efectuarea plăţilor prin mandat poştal pentru compensarea preţurilor la energie”, se arată în comunicatul MIPE.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a aprobat prin Ordin modelul cardului de energie, pentru acordarea ajutoarelor de 1400 lei/an persoanelor vulnerabile. Cardul de energie oferă dreptul beneficiarului să efectueze plăţi prin serviciul de mandat poştal asigurate de CN Poşta Română SA, pentru decontarea datoriilor curente şi/sau restante pe care acesta le are către furnizorii de energie. De asemenea, a fost adoptat şi modelul certificatelor ce vor fi emise de Asociaţiile de proprietari/locatari pentru a certifica datoria curentă sau restantă aferentă furnizării de energie termică în sistem centralizat.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *