Web Analytics

Mioveniul, reprezentat în cadrul unui proiect, în Croația 

de | 9.09.2023 16:12 | Actualitate, Cultură, Home

În perioada 6-8 septembrie 2023, o delegație formată din mai mulți reprezentanți ai orașului Mioveni, în frunte cu viceprimarul Ciprian Turlea, a participat în Croația (Sibenik) la activitățile proiectului “A Voice for Europe – E- VOICE”.

Citește și: Un tren CFR a ratat gara în care trebuia să oprească

Tema principală a proiectului o constituie impactul pandemiei Covid-19 asupra stilului de viață și al educației tinerilor.

În cadrul acestei întâlniri, s-a discutat despre faptul că pandemia a avut un impact semnificativ asupra sănătății mintale a tinerilor, iar concluzia unanimă a fost aceea că este esențial ca guvernele, comunitățile și instituțiile de învățământ să ofere sprijin adecvat pentru tinerii care se află în această situație și să încurajeze discuțiile deschise despre acest subiect.

Pandemia a pus în lumină importanța acordării atenției și sprijinului pentru sănătatea mintală a tinerilor, astfel încât aceștia să poată să facă față cu încredere și reziliență provocărilor viitoare.

Amintim că proiectul a fost câștigat în cadrul programului „Citizens, Equality, Rights and Values (CERV)” și este realizat în parteneriat cu 7 țări – Italia (Gazzo), România(Mioveni), Croația(Sibenik), Bulgaria(Union Of Bulgarian Black Sea Local Authorities – UBBSLA), Spania(Fondo Andaluz de Municipios para la Solidariadad Internacional- FAMSI), Belgia(Association of Cities and Regions for Sustainable Resource Management- ACR+) și Franța(The European Association for Local Democracy – ALDA).

Următoarea etapă a acestui proiect se va desfășura în luna noiembrie în Spania.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *