Mioveniul, oraș membru al ALDA

de | 12.05.2017 08:37 | Actualitate

Mioveni AldaÎn perioada 10-12 mai, la Torun – Polonia a avut loc Adunarea Generală a Asociaţiei Europene pentru Dezvoltare Locală (ALDA), unde Mioveniul a primit certificatul de oraş membru.

În cadrul acestui organism european, Primăria oraşului Mioveni este reprezentată de către şeful Biroului Proiecte Europene, Iulia Iordache. Evenimentul a permis intervenienților din domeniul dezvoltării educației și al conștientizării (Development Education and Awareness Raising) și altor participanți, reprezentați de autorități locale, organizații ale societății civile, fundații, actori instituționali și noninstituționali, activi pe probleme legate de dezvoltarea durabilă, să abordeze problematici legate de eradicarea sărăciei, schimbări climatice. Participanții au mai fost instruiți să facă schimb de bune practici, astfel încât să devină multiplicatori mai puternici pentru cetățeni și alte părți interesate.

Comunitatea Montană Iezer Muscel, condusă de Leonard Soare, este un alt membru activ în cadrul ALDA, sub egida căreia a derulat mai multe proiecte europene împreună cu parteneri din țările comunitare.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii