Web Analytics

Mioveni: Bursele școlare vor crește începând din semestrul II

de | 22.11.2021 19:04 | Actualitate

Primăria și Consiliul Local Mioveni vor acorda, începând cu semestrul al doilea al actualului an școlar, burse la o valoare mai mare decât cele actuale. Bursele acordate sunt împărțite în mai multe categorii cu valori diferite, respectiv burse de performanță, de merit, de studiu și burse sociale.

Iată care sunt condițiile de acordare a acestora:

1.Bursele de performanţă se acordă astfel:

1.1 Elevii premiaţi la concursurile şi olimpiadele naţionale organizate de MECTS, cu participare directă, cu caracter tehnico-stiinţific – etapa naţională şi elevii care s-au calificat în loturile de pregătire organizate de MECTS pentru competiţiile internaționale.

Se acordă burse în cuantum lunar pentru elevii care au obţinut:

Locul I – 1.000 lei

Locul al II -lea 800 lei

Locul al III -lea 500 lei

1.2 Elevii premiaţi la concursurile si olimpiadele naţionale organizate de MECTS, cu participare directă, cu caracter cultural-artistice şi cu caracter sportiv – etapa naţională.

Competiţii individuale / burse acordate în cuantum lunar:

Locul I – 700 lei

Locul al II -lea 600 lei

Locul al III -lea 500 lei

Competiţii pe echipe/ bursă acordată o singură dată pe an şcolar aceleiași echipe/şcoala

Locul I – 1.500 lei / echipă

Locul al II -lea – 1.000 lei / echipă

Locul al III -lea 700 lei / echipă

Dacă o echipă câștigă mai multe competiţii pe an şcolar (ex.de performanţă şi de merit), bursa se va acorda echipei o singură dată, pentru o singură competiţie, cea cu valoare mai mare.

1.3 Olimpiadele, concursurile şi competiţiile naţionale pentru care se vor acordă burse de performanţă şi de merit sunt cele cu participare directă, din lista actualizată şi facută publică de MECTS, anual, până la data de 1 octombrie a anului şcolar pentru care se acordă bursa.

2.Burse de merit se acordă astfel:

2.1 Elevii premiaţi la concursurile si olimpiadele şcolare naţionale organizate de MECTS, cu participare directă, cu caracter tehnico-ştiintific – etapă judeţeană

Se acordă burse în cuantum lunar elevilor care au obţinut:

Locul I – 400 lei

Locul al II -lea – 300 lei

Locul al III -lea – 200 lei

2.2 Elevii premiati la concursurile si olimpiadele şcolare naţionale organizate de MECTS, cu participare directă ,cu caracter cultural- artistic si cu caracter sportiv – etapa judeţeană.

Competiţii individuale/ burse acordate în cuantum lunar elevilor care au obţinut:

Locul I – 400 lei

Locul al II -lea – 300 lei

Locul al III -lea – 200 lei.

Competiţii pe echipe / burse acordate o singură dată pe an şcolar aceleiasi echipe/scoală

Locul I – 1.000 lei / echipă

Locul al II-lea – 700 lei / echipă

Locul al III -lea – 500 lei / echipă.

Dacă o echipă câștigă mai multe competiţii pe an şcolar (ex.de performanţă şi de merit), bursa se va acorda echipei o singură dată, pentru o singură competiţie, cea cu valoare mai mare.

2.3 Elevii care au obţinut medii generale cuprinse între 9.00 -10.00 inclusiv şi nota 10,00 la purtare în anul şcolar anterior sau în semestrul I, pentru clasele de început ale învăţământului gimnazial, liceal.

Media generală 10.00 – 300 lei /lună

Media generală cuprinsă între 9,50 – 9,99 – 250 lei /lună

Media generală cuprinsă între 9,00 – 9,49 – 200 lei /lună.

 

Citește și Concert extraordinar cu soprana Irina Baianț la Filarmonica Pitești

 

3.Bursa de studiu se acordă elevilor care provin din familii cu un venit lunar mediu pe membru de familie pe ultimele 3 (trei) luni, cel mult egal cu salariul minim pe economie și care îndeplinesc condiţiile:

Media generală cuprinsă între 8,00 – 8,99

Nota 10,00 la purtare în anul şcolar anterior sau în semestrul I pentru clasele de început ale învăţământului gimnazial si liceal – 150 lei / lună

4. Burse sociale:

Bursele sociale se acordă conform Legii Educaţiei nr.1/2011 şi respectiv Ordinului 5576 /2011- Criteriile Generale de acordare a burselor elevilor din învăţământul preuniversitar de stat, actualizat, emis de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului și Sportului (MECTS) în cuantum de 200 lei / lună.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii