Web Analytics

Ministrul Vasile Dîncu, prezent la reuniunea NATO de la Bruxelles

de | 16.02.2022 08:26 | Actualitate, Politica si Administratie

Ministrul Vasile Dîncu participă, miercuri şi joi, la reuniunea miniştrilor Apărării din statele membre NATO care se va desfăşura la Cartierul General al alianţei din Bruxelles.

Potrivit unui comunicat al MApN, reuniunea reprezintă un reper important în planul pregătirii deciziilor ce vor fi adoptate de liderii statelor aliate la Summitul de la Madrid care va avea loc pe 29 şi 30 iunie.

Citește și: Comisia prezintă acțiuni importante, menite să contribuie la apărarea europeană

“Agenda evenimentului este deosebit de consistentă, în contextul evoluţiilor de securitate în relaţie cu spectrul unei acţiuni ofensive a Rusiei la adresa Ucrainei. Dezbaterile vor aborda, ca teme centrale, situaţia de securitate generată de comportamentul agresiv al Rusiei în vecinătatea flancului estic al NATO şi implicaţiile pentru securitatea Euro-Atlantică, precum şi aspectele subsumate continuării procesului de adaptare a posturii de descurajare şi apărare a Alianţei la noile condiţii din plan securitar”, se arată în comunicatul transmis.

Reuniunea se va desfăşura în formatul a cinci sesiuni de lucru.

Citește și: APPR, în curs de a deveni un veritabil “institut al fermierului” 

Miercuri, este planificată o reuniune în formatul Grupului de Planificare Nucleară/NPG, urmată de două reuniuni ale Consiliului Nord-Atlantic dedicate situaţiei de securitate din Ucraina şi evoluţiilor pe palierul descurajării şi apărării, respectiv repartizării echitabile a responsabilităţilor, finanţării NATO, viitorului Concept Strategic (NSC).

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *