Web Analytics

Ministrul Sănătății a împărțit ouă de ciocolată copiilor internați în Spitalul de Pediatrie Pitești

de | 1.06.2018 09:12 | Actualitate

pintea 2

Ministrul Sănătății a vizitat vineri dimineață Spitalul de Pediatrie din Pitești, cu ocazia punerii în funcţiune a aparatului de înaltă performanţă CT (Computer Tomograf) şi a inaugurării Secţiei de Recuperare, secţie ce a fost renovată în întregime. Sorina Pintea a împărțit ouă de ciocolată copiiilor internați și a vizitat mai multe secții.
Oficialul Guvernului a vorbit despre necesitatea înființării unor centre de permanență care să preia o parte din pacienții care altfel ajung la urgențe, un astfel de centru urmând a fi implementat chiar în curtea Spitalului Județean de Urgență Pitești.

”Ce mi-a plăcut foarte mult în acest spital a fost zona de recuperare, pentru că, atât la adulţi, cât şi la copii, pe zona de recuperare România stă foarte prost. Adică am investit foarte mult în zona de urgenţă, în pre-spital, pacientul este adus, începem să investim în spitale, dar după ce am terminat perioada acută, lucrurile stau mai prost. În primul rând, ar mai trebui nişte medici de Terapie Intensivă, ar mai trebui dotări pe zona de recuperare şi dotări de aparatură medicală pe toate celelalte secţii”, a declarat ministrul Sorina Pintea.
Ulterior, ministrul Sănătății a participat la o conferință  pe două teme de interes naţional: ”Reforma în rezidențiatul din România” – raportor – Conf. Univ. Dr. Corneliu Florin Buicu, preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor şi ”Un copil sănătos este un copil educat – Educaţie pentru sănătate” – raportor  Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila – Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi reprezentantul regional al Europei în cadrul Comitetului Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

La conferinţă au participat și Cristina Stocheci, membru în comisia de sănătate din Senat, Prof. Univ. Dr. Adrian Streinu Cercel – Managerul Institutului de Boli Infecţioase ”Matei Balş”;  Prof. Univ. Dr. Ioanel Sinescu – Rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”;  Prof. Univ. Dr. Mircea Beuran – Președintele Senatului Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, Prof. Univ. Dr. Daniela Bartoș – Șef Clinica de Medicină Internă de la Spitalul de Urgenţă Floreasca; manageri de spital din întreg județul Argeș, conducerea Ordinului Asistenților Medicali din Argeș, reprezentanţi ai celor două universități din Pitești şi ai Inspectoratului Școlar Județean, precum şi alţi şefi de instituţii.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii