Web Analytics
scris joi, 09.11.2023

Ministrul Muncii: „În 2024 va fi pentru prima dată când vom avea atât o majorare a pensiilor, cât şi o recalculare a acestora”

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a lansat în procedură de transparență decizională proiectul de lege privind pensiile publice. S-au făcut modificări importante și pentru mame: concediul de creștere a copilului va determina o creștere a pensiei, iar vârsta standard de pensionare va scădea cu câte șase luni pentru fiecare copil.
„Am finalizat proiectul noii legi a pensiilor publice. În 2024 va fi pentru prima dată când vom avea atât o majorare a pensiilor, cu 13,8% în ianuarie, cât și o recalculare a acestora, în septembrie. Noua lege a pensiilor este o lege care va face dreptate milioanelor de pensionari care așteaptă de ani de zile acest lucru. De asemenea, este important ca românii să rețină că toate pensiile vor crește în 2024. Cel mai important lucru este că nicio pensie, niciodată cât vom fi noi la guvernare, nu va scădea în România.

Ministrul Muncii: „În 2024 va fi pentru prima dată când vom avea atât o majorare a pensiilor, cât şi o recalculare a acestora”

Toate pensiile vor fi recalculate, iar aproximativ trei sferturi dintre acestea vor crește cu procente diferite în funcție de: punctele de stabilitate acumulate după mai mult de 25 de ani de muncă, veniturile nepermanente. Este pentru prima dată când intră în calculul pensiei și acordul global, sporurile, primele, premiile, al 13-lea salariu. Practic, toate veniturile care au fost contributive. În cazul pensiilor care în urma recalculării au un cuantum mai mic se va menține cuantumul cel mai favorabil.
De asemenea, venim cu o modificare importantă pentru mame: perioada de concediu de creștere a copilului este considerată perioadă contributivă și va determina o creștere a pensiei, dar și vârsta standard de pensionare va scădea cu câte șase luni pentru fiecare copil, până la cel mult 7 copii.
Prevederea este valabilă și în cazul copiilor adoptați. Prin noua lege aducem respect și echitate pentru pensionari”,
a transmis Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.
M.S.

Citește și Simona Bucura-Oprescu anunță o creștere a pensiilor cu 40% de la 1 ianuarie, la începutul anului cu patru rânduri de alegeri

Citește și Premierul Ciolacu, vicepremierul Neacșu, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ministra Muncii, Simona Bucura Oprescu și președintele CJ Argeș Ion Mînzînă, au luat pulsul lucrărilor de la Autostrada Sibiu – Pitești

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită