Web Analytics

Ministrul Muncii a anunțat a doua majorare a pensiilor anul viitor

de | 3.12.2022 21:09 | Actualitate, Home

Pensiile ar putea fi majorate încă o dată în 2023. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat că pensiile ar putea fi majorate încă o dată anul viitor, în afară de creşterea din ianuarie.

Citește și: Judecătorul Apostol și-a prevestit moartea prin poezia „Oare de ce?”

În ianuarie 2023, pensiile românilor vor fi majorate cu 12,5%. „În luna ianuarie pensiile vor veni majorate, așa cum coaliția politică care susține Guvernul a decis. Nu avem niciun fel de sincopă. Vom finaliza până ce facem calculele, până în 10 decembrie, pentru că noi calculăm până în 10 decembrie sumele pentru plata pensiilor pentru luna ianuarie. Imediat vom implementa și tipărirea cupoanelor de pensie, vor fi acele deschideri de conturi de la început de an, am discutat și cu Poșta Română”, a spus ministrul la Antena3 CNN.

Citește și: Șofer prins drogat la volanul unui microbuz

Ajutoarele financiare acordate pensionarilor cu venituri mai mici de 3.000 de lei vor fi înscrise pe cuponul de pensie și vor ajunge la aproximativ 4,3 milioane de români. Pensionarii care au o pensie sub pragul de 1.500 de lei vor primi un ajutor financiar în valoare de 1.000 de lei. Suma va fi împărțită în două tranșe, la începutul anului, și în luna septembrie, a explicat ministrul Muncii.

Și sumele alocate pentru plata facturilor la energie vor fi acordate sub forma unor vouchere. Acestea vor fi distribuite prin intermediul Poștei, însă autoritățile nu au stabilit încă pașii necesari pentru decontare, a spus Budăi.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *