Ministrul Meleșcanu, din nou la Bruxelles

de | 15.05.2017 11:04 | Actualitate

melescanu ueMinistrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, participă luni, 15 mai 2017, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE), care se desfășoară la Bruxelles.

Principalele teme de pe agendă sunt implementarea Strategiei Globale a UE în domeniile Securitate și Apărare, evoluțiile din Cornul Africii, cu accent pe aspectele politice și de Securitate, relațiile UE – Africa, în pregătirea summit-ului UE – Africa (Abidjan, 28 – 29 noiembrie 2017) și Parteneriatul Estic, în pregătirea summit-ului Parteneriatului Estic (Bruxelles, 24 noiembrie 2017).

În cadrul dejunului de lucru, miniștrii de Externe europeni vor avea un schimb de opinii pe teme de interes comun cu Moussa Faki Mahamat, președintele Comisiei Uniunii Africane.

În marja CAE, Polonia, în calitate de președinte al Grupului Vișegrad, va organiza un mic-dejun de lucru în format Prietenii Ucrainei, la care a fost invitat să participe, alături de miniștrii de Externe din statele membre, și ministrul de Externe ucrainean, Pavlo Klimkin, informează agenția de știri Prompt Media.

M.I.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii