Web Analytics

Ministrul Gavrilescu anunţă eliberarea avizului de mediu pentru Autostrada Piteşti-Sibiu

de | 13.09.2018 14:00 | Economie

Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Grațiela Gavrilescu, a anunțat că în perioada următoare va fi eliberat avizul de mediu pentru autostrada Sibiu-Piteşti, cel mai important proiect de infrastructură rutieră din România. „De când am ajuns în minister, pe tot ceea ce s-a cerut de către Ministerul Transporturilor pentru Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere am dat toate avizele. Nu se mai poate spune că proiectele de autostradă sunt întârziate de avizele de mediu. În perioada următoare vom elibera avizul de mediu pentru autostrada Sibiu-Piteşti. În prezent, avem acord de mediu pentru 350 km de autostradă”, a anunţat ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Graţiela Gavrilescu, în cadrul unei emisiuni de televiziune.

Zece ani de bâlbâială administrativă

Odiseea autostrăzii Sibiu-Piteşti a început în urmă cu 10 ani, în perioada 2007-2008 fiind o tentativă de licitaţie pentru cel mai aşteptat proiect de infrastructură rutieră. În vara anului trecut, fostul director general al CNAIR, Ștefan Ioniţă, era încrezător şi spera ca până la finele lui 2017 cele două loturi, respectiv 1 şi 5, să aibă constructorii desemnaţi. „Tronsoanele de la Boiţa la Sibiu şi de la Curtea de Argeş la Piteşti, în total aproximativ 45 de kilometri, sunt primele loturi de autostradă scoase la licitaţie în acest an“, explica pentru Capital şeful CNAIR. Potrivit acestuia, dacă nu vor exista contestaţii, „până la sfârşitul anului vom avea constructori pe cele două loturi de autostradă“. A trecut un an, nu avem constructor pe niciun segment din autostrada Sibiu-Piteşti. Autostrada care ar urma să lege Sibiul de Piteşti este una dintre cele mai mari lucrări de infrastructură, cu o valoare de peste 3,2 miliarde de euro. După ce va obţine aprobările necesare, lucrările ar trebui să înceapă cel mai devreme în 2020.

Premierul Viorica Dăncilă face pe supărata în fața celor de la Dacia

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vinerea trecută la Mioveni că a dispus trimiterea Corpului de control al prim-ministrului pentru a afla cauzele pentru care este blocată demararea construirii tronsonului de autostradă Piteşti-Sibiu. „Am discutat (cu oficialii de la Dacia – n. red.) despre autostrada Piteşti-Sibiu, am explicat faptul că, într-adevăr, pe tronsonul 2 şi 3 mai sunt probleme. Am trimis Corpul de control al prim-ministrului pentru a verifica pe teren care sunt obstacolele, dacă ele într-adevăr există. Am înţeles că pe tronsonul 3 sunt câteva obstacole geologice, aş vrea să văd care sunt aceste probleme pentru a putea găsi o soluţie rapidă. Sunt convinsă că oamenii nu mai au răbdare, oamenii îşi doresc autostrăzi în România. Ştim că unele dintre obstacole sunt reale, nu vreau să bănuiesc pe nimeni de lucruri ascunse, dar au existat şi obstacole care nu erau pliate pe realitate – ştim de acei urşi care nu existau, de acei lilieci care nu existau – şi acest lucru ne face să fim mult mai atenţi, ca să revigorăm un pic lucrurile”, a afirmat prim-ministrul Viorica Dăncilă, după vizita pe care a efectuat-o vineri la Dacia.
Florin Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii