Web Analytics

Ministrul francez al Apărării vine în România

de | 2.11.2022 20:36 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ministrul forțelor armate franceze Sébastien Lecornu va efectua joi, 3 noiembrie, o vizită oficială în România. Oficialul francez vine în contextul în care Franța conduce Grupul de Luptă al NATO din România și își va spori prezența militară în țara noastră, inclusiv cu tancuri de luptă Leclerc, dar și în condițiile în care unul dintre cele mai importante contracte de achiziție militară – cel al corvetelor construite de francezii de la Naval Group – este în aer de mai bine de un an.

Cu acest prilej, ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, va avea o întrevedere cu omologul francez, la sediul MApN, începând cu ora 17.30, urmată de declarații de presă comune, anunță MApN, într-un comunicat publicat, miercuri, pe site-ul instituției.

Citește și: Angajați ai Senatului, suspectați că au luat credite folosind documente cu date false

De asemenea, agenda delegației franceze cuprinde, în cursul dimineții (începând cu ora 8.30), o vizită în Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu, județul Brașov, o ceremonie de depuneri de coroane de flori (începând cu ora 14.00) la Monumentul Eroilor Francezi, situat în Parcul Cișmigiu din București, urmată de primiri la Președintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, și la prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, la Palatul Victoria.

Grupul de Luptă al NATO din România a fost constituit începând cu luna mai, prin transformarea elementelor multinaționale aliate din cadrul Forței de Răspuns a NATO dislocate în țara noastră.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *