Web Analytics
scris duminică, 16.10.2022

Ministrul Finanțelor: “Pensiile vor crește mai mult decât prevede legea”

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat, sâmbătă, că pensiile vor fi mărite, precizând că această creştere va fi mai mare decât prevede legea, fără a avansa şi un procent în acest sens. La rândul său, vicepremierul Kelemen Hunor a precizat că, de la 1 ianuarie, vor creşte pensiile, în România, însă nu a fost stabilit foarte clar un procent. Potrivit liderului UDMR, procentul de creştere a pensiilor ar trebui să fie raportat la inflaţie.

Ministrul Finanțelor: “Pensiile vor crește mai mult decât prevede legea”

Adrian Câciu a fost întrebat, sâmbătă, la Antena 3, dacă România are bani pentru sprijinul gospodăriilor şi companiilor în zona de energie, dar şi pentru creşterea pensiilor şi salariilor, relatează News.ro.

Citește și: Acțiune a polițiștilor din Argeș și Alba: Cum au filat și lăsat o bandă de hoți să dea o spargere în Sebeș 

“Da, avem. Avem compensare la energie deja un an. Dacă ne uităm 118 a apărut în noiembrie 2021. Avem un an în care economia şi cetăţenii au fost protejaţi. Evident, au apărut modificări, adaptări pe parcurs, că sunt şi jocuri în piaţă. Câteodată râmâi consternat că o piaţă care este cu producători româneşti cum poate să joace banii cetăţenilor şi ai economiei. Dar am intervenit de fiecare dată, avem şi OUG 27, avem 119 care este până în august 2023, spre deosebire de alte ţări, inclusiv Germania, noi am acţionat deja şi vom acţiona în continuare.”, a spus Câciu. 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...