Web Analytics

Ministrul Energiei pune presiuni pe ANRE să oblige companiile din domeniul energiei să le ofere abonaților cele mai mici prețuri, dacă aceștia nu au apucat să opteze pentru un furnizor

de | 8.01.2021 09:34 | Actualitate, Politica si Administratie

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, pune presiune pe ANRE să ia măsuri de urgență, până pe 15 ianuarie, și să oblige companiile din domeniul energiei să le ofere abonaților cele mai mici prețuri, dacă aceștia nu au apucat să opteze pentru un furnizor.

CITEȘTE ȘI…Încă patru focare de pestă porcină, descoperite la final de an

În direct la Europa FM, ministrul a explicat că furnizorii sunt cei care trebuie să le ofere clienților posibilitatea de a se informa și a încheia contracte într-un termen și în condiții rezonabile. Virgil Popescu vede obligarea clienților de a trece automat în piaţa serviciului universal ca pe un abuz de poziţie dominantă al furnizorilor.

Ministrul Energiei, la Europa FM: „ANRE poate face asta printr-un ordin. Așteptăm până pe 15 ianuarie, dacă nu, modificăm legea în Parlament.”

Virgil Popescu spune că furnizorii ar trebui obligaţi să ofere cel mai mic preţ din portofoliu clienţilor care nu au apucat să opteze înainte de expirarea termenului.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

1 Comentariu

  1. ” … ministrul a explicat că furnizorii sunt cei care trebuie să le ofere clienților posibilitatea de a se informa și a încheia contracte într-un termen și în condiții rezonabile ” . Corect, asa este ; cand merge prin piete, omul/om ii ignora pe cei care nu afiseaza preturile !