Web Analytics

Ministrul Energiei face apel la calm: „Nu se vor scumpi carburanții la 9, 10, 11 lei”

de | 10.03.2022 08:46 | Actualitate, Economie

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a dat asigurări că informațiile privind posibila creștere bruscă a prețurilor la carburanți de până la 11 lei în perioada următoare sunt false. De asemenea, acesta a spus că a discutat și cu marii furnizori de combustibil din România și că există suficient în stocuri pentru a asigura livrările către clienți, potrivit digi24.ro.

„Este complet nejustificat ceea ce se întâmplă. Nu putem vorbi de lipsă de benzină și de motorină în România la stațiile de alimentare cu carburant. Am discutat cu cei doi mari producători, Petrom și Rompetrol. Nu există niciun motiv să avem cozile acestea.

Citește și:VIDEO. Cozi uriașe la benzinăriile din Argeș după ce s-a zvonit că prețul carburanților va ajunge la 10 lei litrul

S-a creat o panică pe fondul unor prețuri care au apărut la niște benzinării de lângă granița româno-ungară. Acolo am văzut în poze un preț de 11 lei complet nejustificat. Românii trebuie să știe că în Ungaria guvernul a pus un plafon pe prețul benzinei și motorinei. Practic există o penurie de carburanți în țara vecină. Benzinăriile din țara vecină sunt deschise cu program, nu sunt deschise non-stop. Acest lucru probabil a început să influențeze prețurile la frontieră în benzinării independente.

Nu vorbim în România de astfel de prețuri, vorbim de prețurile normale și nu vorbim de lipsă de benzină și motorină.

Nu se va dubla prețul, nu va ajunge la 9 lei, nu va ajunge la 10 lei, nu va ajunge la 11 lei.”, a declarat ministrul.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *